„Stebuklingi senelio batai“ surado naujų gerbėjų

Šeštadienis, 07 rugsėjo 2019 18:33 Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Panevėžio rajono savivaldybės viešąją ir Liūdynės bibliotekas aplankė rašytoja Ignė Zarambaitė pristačiusi savo ketvirtąją knygą – „Stebuklingi senelio batai“. Susitikimuose dalyvavo ir tos knygos herojus Enrikas – Ignės sukurta lėlė.

Knygos herojus Enrikas, netekęs mylimo senelio, netikėtai atranda senelio batus ir juos apsiavęs ne tik patiria daugybę nuotykių, bet ir įsisavina senelio išmintį.

Vaikai išgirdo pasakojimą apie rašytojai svarbius dalykus, dalyvavo konkursuose, patys gaminosi savo herojus. Vaikus  ir rašytoją suartino daugybė bendrų  dalykų: futbolas, talismanai, mažos paslaptys ir pomėgis skaityti knygas.

Veikli, kūrybinga, ne tik rašanti knygas, bet ir žaidžianti futbolą, kurianti lėles bei įvairius gražius dalykėlius, rašytoja papasakojo apie grįžimą į gimtąją Šilutę, apie kūrybos pradžią. Pirmąjai jos knygai pradžią davė laiškai, kuriuos Ignė rašydavo bičiuliams, norėdama juos pradžiuginti. Taip gimė „Emilio laiškas“.  Neilgai trukus išėjo „Skudurinukė“, „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“, istorijos, kurios irgi turi savo lėles.

Rašytoja, pati tikinti stebuklais, stengiasi pamatyti mažus stebuklus bei dovanoti juos kitiems. Po mažą stebuklą nuoširdus bendravimas paliko ir kiekvieno susitikimo dalyvio širdelėje. Kiekvienas dalyvis išsinešė ir po naująją knygą.

Projektą „PaAugau su knyga :Maminukų akademijos edukacijos“ remia Kultūros Taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė.   

Informaciją parengė V. Ambraškaitė