Ne visi šiam pasauly gyvena vienodai

Atnaujinta: Pirmadienis, 22 lapkričio 2021 16:30 Dubois, J. P. Ne visi šiam pasauly gyvena vienodai

Dubois, J. P Ne visi šiam pasauly gyvena vienodai : romanas - Vilnius : Baltos lankos, [2021]. – 223 p.

Polis Hansenas buvo ištaigingo gyvenamojo namo prižiūrėtojas, mėgavęsis nepaprastos moters meile. Kas nutiko nepriekaištingo piliečio ir sąžiningo darbuotojo gyvenime, kad jis pateko į kalėjimą, kuriame kali jau dvejus metus ir dalijasi viena kamera su „Hells Angel“ gaujos nariu? Kalėjime Polis turi daug laiko apmąstyti visą savo gyvenimą. Nuo pat vaikystės su motina Tulūzoje, iki tėvo, Danijos pastoriaus, namų.

Nuo asbesto kasyklų, iki „Egzelcioro“ pastato Monrealyje, kuriame Polis dirbo prižiūrėtoju, sodininku, visų galų meistru ir sielų guodėju...
„Ne visi šiam pasauly gyvena vienodai“ – meilės, švelnumo ir nepaprasto gyvenimo istorija, kelionė į žmogaus sielą besikeičiančių skirtingų pasaulių fone. Poetiška proza, tarsi mozaika iš gabalėlių dėliojamas pasakojimas ir paslaptis… Tai poetiška ir melancholiška noro rasti savo vietą istorija, kupina tiek gyvenimo džiaugsmo, tiek nevilties. Už šį romaną autorius buvo apdovanotas prestižine Gonkūrų premija.
Jean-Paul Dubois (g. 1950 m.) – vienas reikšmingiausių modernių prancūzų rašytojų. Knyga patiks vertinantiems kokybišką, lėtą prozą, rimtesnius romanus.