Slaptos valandos

Atnaujinta: Penktadienis, 06 lapkričio 2020 11:07 Montefiore , S. Slaptos valandos

Montefiore Santa. Slaptos valandos : romanas. – Vilnius : Alma littera, 2020. – 478 p.

Epinių romanų autorė Santa Montefiore vėl skaitytojus įtraukia į nepakartojamą šeimos sagą. „Slaptos valandos“ turi sąsajų su garsiąją Deverilų šeimos serija, tačiau ją galima skaityti ir kaip visiškai atskirą istoriją.
Aretusa buvo iš tų moterų, kurios visada gauna tai, ko trokšta.  Ji gyveno Amerikos Rytų pakrantėje, tačiau moteris nurodo, kad po mirties  jos pelenai turi būti išbarstyti atokiame Airijos kaime, ant kalvų, iš kurių atsiveria nepakartojamo grožio jūros vaizdai.

Moteris savo dukrai Fei pasakojo tik tai, kad užaugo neturtingoje žemdirbių šeimoje ir paliko Airiją ieškodama geresnio gyvenimo Amerikoje. Bet kas gi buvo jos šeima Airijoje ir kur jie dabar? Ar liko gyvų giminaičių? Kokia buvo tikroji priežastis, lėmusi tai, kad mama nuo jų nusisuko? Klausimų daug ir dukrai teks rasti į juos atsakymus. Išgirdusi mamos testamentą, Fei nusprendžia išsiaiškinti savo tikrąsias šaknis. Palikusi savo vyrą ir vaikus, ji keliauja į vaizdingą Airijos kaimą, pasiryžusi įvykdyti paskutinį savo motinos norą.  Knygoje „Slaptos valandos“ Fei ne tik išsiaiškins savo šeimos paslaptis, bet suras savo giliai paslėptas svajones. Autorė, kaip ir visada, nenuvilia skaitytojų sukurdama nepakartojamą istorinę pietrytinės Airijos bendruomenės aplinką ir įdomius veikėjus.

Santa Montefiore – britų autorė, kuri dar mokyklos laikais džiugino drauges nepakartojamomis meilės istorijomis. Debiutinė knyga pasirodė 2001-ais metais. Nuo tada Santa Montefiore pelnė pasaulinę šlovę ir nuolat atsiduria bestselerių sąrašuose.