Paukščių čiulbėjimas

Atnaujinta: Penktadienis, 13 lapkričio 2020 16:04 Faulks, S. Paukščių čiulbėjimas

Faulks, Sebastianas. Paukščių čiulbėjimas : [romanas]. – Kaunas : Jotema, [2020].- 543 p.

Britų autoriaus Sebastian Faulks knyga „Paukščių čiulbėjimas“ yra poetiškas, širdį daužantis romanas.
1910-ieji metai. Į šiaurės Prancūziją atkeliauja jaunas anglas Stivenas Reisfordas. Čia jis įsikuria Azerų namuose, kuriuose sutinka Izabelę – jauną moterį, kenčiančią nelaimingoje santuokoje. Tarp Stiveno ir Izabelės įsiplieskia kibirkštis ir jaunuoliai įsitraukia į aistringą meilės romaną.

Galiausiai Izabelė įgauna drąsos palikti savo vyrą bei susikurtą patogų gyvenimą ir iškeliauti kartu su Stivenu. Deja, prasidėjęs Pirmasis pasaulinis karas netikėtai nutraukia mylimųjų santykius. Vyras užsirašo į savanorius ir išvyksta į frontą.
Sebastian Faulks romane „Paukščių čiulbėjimas“ detaliai aprašo realistiškas ir žiaurias mūšių scenas.. Skaitytojai įtraukiami į Stiveno išgyvenimus bei asmeninę dramą. Vaizdžiai piešiamas karo beprasmiškumas ir jo pasekmės.
„Paukščių čiulbėjimas“ – britų klasika, kuri nepaliks abejingų. Meilė, viltis, pasaulio ir asmens tragedija, beviltiškumo ir beprasmybės jausmas, nuostabios scenos, aprašymai – visa tai daro šį romaną nepakartojamu ir įsimintinu ilgam. Knyga laikoma vienu geriausių istorinių romanų apie Pirmąjį pasaulinį karą.
Sebastian Faulks gimė 1953-iais metais. Jis yra britų autorius ir žurnalistas. Pirmąjį romaną autorius parašė 1984-tais metais. 1993-iais metais pasirodžiusi istorinė knyga „Paukščių čiulbėjimas“ atnešė autoriui netikėtą sėkmę ir jis atsisakęs kitų darbų atsidėjo vien knygų rašymui. 2012-tais metais BBC pagal romaną „Paukščių čiulbėjimas“ sukūrė dviejų dalių televizijos dramą.