Parduoti vaikai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 McMorris, K. Parduoti vaikai

McMoris Kristina. Parduoti vaikai : [romanas]. – Vilnius : Alma litera, 2020. – 331 p.

PARDUODAMI 2 VAIKAI
Jo gerklę užspaudė spazmas.
Jis dar sykį perskaitė žodžius.
1931 metų rugpjūtį jaunas reporteris Elis Rydas viename miestelyje nufotografavo apšiurusioje namo verandoje sėdinčius du berniukus. Už jų nugarų jis pastebėjo lentgalį su užrašu apie parduodamus vaikus.

Didžioji depresija jau kelerius metus alino Jungtines Amerikos Valstijas. Bankrutavus bankams ir užsidarius gamykloms milijonai žmonių neteko darbo ir pajamų.Siekdami apsaugoti vaikus nuo bado, tėvai siųsdavo juos į turtingesnių giminaičių ūkius, palikdavo prie bažnyčių arba atiduodavo į našlaičių prieglaudas. Bet niekas negalėjo įsivaizduoti, kad vaikai kada nors bus parduodami. Elis Rydas neketino kam nors rodyti savo nuotraukos. Tačiau netyčia patekusi į laikraščio redaktoriaus rankas ji tapo tikra sensacija. Elio sukurta istorija apie parduodamus vaikus sukrėtė Amerikos visuomenę, o pačiam žurnalistui atvėrė kelią į pirmuosius laikraščio puslapius. Vis dėlto šlovė ir pripažinimas nenuslopino įkyraus nerimo. Juolab, kad laikraščio nuotraukoje atsidūrė ne tie vaikai...
Kristina McMorris romaną „Parduoti vaikai“ parašė įkvėpta tikros nuotraukos. Ji ne tik meistriškai perteikia sudėtingą to laiko situaciją, bet ir jautriai veda mus įtaigiu meilės, atgailos bei pasiaukojimo keliu.