Pavogta santuoka

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Chamberlain D. Pavogta santuoka

Chamberlain, Diane. Pavogta santuoka : [romanas]. – Vilnius : Alma littera, 2019. – 455 p.

Antrojo pasaulinio karo pabaiga, 1944-ieji. Negalėdama gyventi meluodama sau ir sužadėtiniui, dvidešimt trijų metų besilaukianti Tes Demelo nusprendžia mesti slaugės darbą ir nutraukti sužadėtuves. Vieniša mergina išvyksta į Hikorio miestą Šiaurės Karolinoje pas tikrąjį kūdikio tėvą ir tampa jo žmona. Tesos vyras Henris itin paslaptingas žmogus - naktis jis leidžia ne namuose, nuo žmonos slepia šeimos pinigus ir nepuoselėja moteriai jokių jausmų.

Tes supranta įsivėlusi į keistą santuoką, kurioje nėra nei aistros, nei meilės – tačiau viską mesti jau per vėlu.Negana to, jos atžvilgiu priešiškai nusiteikę ir Hikorio gyventojai – jie myli ir gerbia bendruomenės senbuvį Henrį, tačiau Tes jiems atrodo prašalaitė, atnešusi į bendruomenę įtarumą ir nepasitikėjimą. Paslaptingai mirus vienai miestelio paauglei, visų akys nukrypsta į Tes, o jos vyras tampa dar uždaresnis. Galiausiai moteris supranta, kad visi miestelio gyventojai apie Henrį žino daug daugiau, nei ji.
Paremta istoriniais faktais, kupina kvapą gniaužiančių siužeto vingių D. Chamberlain „Pavogta santuoka“ – tai romanas apie painias paslaptis, išdavystes, prietarus ir tikrąjį atlaidumą.