Kauno Atlantida nuo „Inkaro“ kamino pusės

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Zander, R. Kauno Atlantida

Zander Raima. Kauno Atlantida nuo „Inkaro“ kamino pusės. – [Vilnius], [2019]. – 150 p.

Knygoje sudėtos istorijos, pasakojamos ir matomos mažos mergaitės, gyvenusios Kaune,  akimis, skirtos tiems, kurie atpažįsta ar nori suprasti praėjusio amžiaus septintąjį–aštuntąjį dešimtmetį, tuometinius įpročius bei užuosti tą keistą kvapą iš senos spintos…

Galbūt daugumai skaitytojų tie žmonės ir jų istorijos sukels sentimentalius prisiminimus. Gal nostalgiją. O gal staigų juoko pliūpsnį.
„Kauno Atlantida nuo „Inkaro“ kamino pusės – ne tik gražus, bet ir prasmingas R. Zander literatūrinis opusas, netelpantis į kurio nors vieno žanro rėmus. Knyga gali būti skaitoma kaip vieno labai konkretaus žmogaus prisiminimai, kaip esė, kuriame individuali žmogaus buitis ir būtis apmąstoma visos kartos kontekste.
Knygos  pavadinimas labai simboliškas. Juk mes patys kaip toji paslaptingoji Atlantida kada nors nugrimsime ir mūsų nebeliks taip pat, kaip šio legendinio žemyno.
Raimos Zander knyga ,,Kauno Atlantida nuo ,,Inkaro“ kamino pusės“ – nuotykis tiek kauniečiui, tiek šį miestą pažįstančiam tik apgraibomis, per metus jį aplankančiam vos kelis kartus. Tai pirmoji autorės knyga, išleista su meile ir rūpesčiu. Knyga estetiška ir paslaptinga.

 Turinys