C’est la vie: menas nesukti sau galvos

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Midal, F. C’est la vie: menas nesukti sau galvos

Midal, Fabrice. C’est la vie: menas nesukti sau galvos. – Vilnius : Vaga, 2018. – 171 p.

Patys įtikiname save, kad turime elgtis vienaip ar kitaip, atitikdami kaži kokius reikalavimus ar modelius. Mums atrodo, kad to iš mūsų reikalauja visuomenė. Daugelis gyvename tuo įsitikinę, kankinamės, kad viską darome netinkamai, tačiau toks supratimas klaidingas. Žymus prancūzų meditacijos mokytojas Fabrice Midal knygoje „C’est la vie: menas nesukti sau galvos“ siūlo nustoti stengtis atitikti savo pačių ar aplinkinių nustatytus standartus – juk niekas nesako, kad būtina kažko laikytis.

Jei mūsų daromi darbai nesiseka, neturėtume bijoti ištarti „ne“, pasakoja knygos „C’est la vie: menas nesukti sau galvos“ autorius.
Žymus prancūzų savipagalbos ir meditacijos specialistas teigia, jog turime išmokti priimti nesėkmes kaip neišvengiamą savo gyvenimo dalį, iš jų mokytis ir tobulėti. Autorius moko drąsiai tarti „ne“, stabtelėti, jei reikalai nesikloja taip, kaip norėtųsi, o kartais ir visai liautis daryti dalykus, kurie nedžiugina, kad atrastume gyvenime vietos tam, kas iš tikrųjų suteikia mums laimės.

Knygos autorius Fabrice Midal – Paryžiaus universiteto filosofijos daktaras, Vakarų Meditacijos mokyklos įkūrėjas. Parašė ne vieną bestseleriu tapusią knygą ir šiandien laikomas vienu geriausiu Prancūzijos meditacijos mokytojų. Autorius pats praktikuoja budizmą, todėl siūlo laimės ieškoti ne nuolatinėje įtampoje, o ramybėje ir meditacijoje.

Turinys