Ketvertas

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Galloway, S. Ketvertas

Galloway Scott. Ketvertas : neregimoji Amazon, Apple, Facebook ir Google DNR. – Vilnius : Vaga, 2018. – 350 p., iliustr.

Amazon, Apple, Facebook ir Google yra keturios įtakingiausios kompanijos pasaulyje. Kone visi yra įsitikinę, kad žino, kaip jos tiek pasiekė. Ir beveik visi klysta. Verslo profesorius Scott Galoway knygoje „Ketvertas: neregimoji „Amazon“, „Apple“, „Facebook“ ir „Google“ DNR“ praskleidžia mitų ir paslapčių šydą, gaubianti didžiausių pasaulio kompanijų sėkmės istorijas.

Kaip šis Ketvertas įsiskverbė į mūsų gyvenimus tiek, kad to nebeįmanoma išvengti ar, pavyzdžiui, boikotuoti? Kodėl rinka atleidžia šioms kompanijoms klaidas, kurios kitus tiesiog sunaikintų? Kol jos lenktyniauja, kuri pirmoji taps trilijono dolerių vertės kompanija, ar įmanoma, kad kas nors joms mestų iššūkį? Autorius, kuris laikomas vienu žinomiausių verslo profesorių pasaulyje savo nepakartojamu stiliumi aiškina Ketverto strategijas, kurios slypi po jų blizgia išore.  Jis atskleidžia, kaip kompanijos manipuliuoja pagrindiniais emociniais poreikiais, būdingais mums nuo tada, kai mūsų protėviai dar gyveno urvuose. Ir šios kompanijos tai daro tokiu greičiu ir mastu, kad kitiems darosi tiesiog per sunku joms prilygti. Autorius taip pat pataria, kaip iš didžiųjų kompanijų išmoktas pamokas panaudoti savo versle ar karjeroje. Nesvarbu, ar norite su jomis varžytis, ar bendradarbiauti, ar tiesiog gyventi pasaulyje, kuriame jos dominuoja, jūs privalote suprasti Ketvertą.

Scott Galloway yra Niujorko universiteto Sterno verslo mokyklos profesorius. 2012 metais buvo įtrauktas į geriausių pasaulio verslo profesorių 50-tuką. „Ketvertas: neregimoji „Amazon“, „Apple“, „Facebook“ ir „Google“ DNR“ – pirmoji jo knyga.

Turinys