Mūsų slaptieji ir dramblys bute

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Čekuolis A. Mūsų slaptieji ir dramblys bute.

Čekuolis, Algimantas. Mūsų slaptieji ir dramblys bute. – Vilnius : Alma littera, 2013. – 240 p.: iliustr.

Publicistas ir rašytojas Algimantas Čekuolis trejetą metų lankėsi pas mūsų karius Afganistane, vykdavo kartu su jais patruliuoti, dalyvaudavo atliekant specialias užduotis.
Tokio karo kaip Afganistane irgi iki šiol nebuvo. Jo negalima laimėti. Bet ir nesiekiama laimėti tradicine prasme – užgrobti teritoriją, valdyti šalį. Ten ginamos žmogiškosios vertybės. Kartais jos ginamos nerangiai ir nevykusiai. O ką padarysi?

Algimantui Čekuoliui tai aštuntas karas, kurį jis vienaip ar kitaip stebėjo. Jis pirmasis, galėjęs pasižiūrėti į karo Afganistane mechanizmą ir net į slaptųjų kariuomenės dalinių darbą. Apie tai parašė  knygoje "Mūsų slaptieji ir dramblys bute" – nieko negindamas, nieko nesmerkdamas. Taip, kaip yra. Susirūpinusiam pasauliu skaitytojui knygoje yra dar 40 temų. Pasaulį apėmusi finansų karštinė. Pasmerkta nedarbui arba laikiniems darbams jaunoji karta. Šiurpūs, bet mažai žinomi nesenos praeities faktai. Netelpančios į įprastus rėmus mūsų dienų šeimos problemos. Griūvantys mitai. Mokyklos be vadovėlių – visiems mokytojams reikės keistis. Yra net vyno ir alaus istorija. Algimantas gudrauja. Skaitome, ką jis rašo apie pasaulį, ir nepastebime, kad tai apie Lietuvą. Taip lengviau teisybę praryti.

Turinys