Augalai namuose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Augalai namuose

Gudžinskas  Zigmantas, Vozgirdaitė Indrė.  Augalai namuose. – Vilnius: Alma littera, 2012. – 272 p.: iliustr.

liustruotas, praktinis ir nepaprastai informatyvus leidinys mylintiems gražią ir žalią aplinką namuose. Lietuvoje pripažintas botanikos ekspertas, daugelio knygų autorius ir bendraautoris dr. Zigmantas Gudžinskas patars į ką atkreipti dėmesį perkant augalus, kaip pasirinkti vazonus, kaip augalus tinkamai sodinti ir prižiūrėti, kaip juos atskirti nuo panašių augalų, ką daryti, kad ilgai išliktų gražūs, kokios savybės pramanytos, o kokios tikros.

Sužinosite ne tik apie įvairiausius kiekvienai būsto erdvei skirtus augalus (gėles gražiais lapais, spalvingais žiedais, seną gerą -  klasiką begonijas, vaškuoles, paparčius, bet ir egzotinius augalus, kaip granatmedį, citrinmedį, bonsai medelius ir daugybę kitų – netgi egzotinių vabzdžiaėdžių). Rasite „perliukų“ apie kilmę, vaistines, maistines, energetines savybes ir daug kitų įdomybių.
Tiems, ką labiau domina interjero klausimai, knyga pasirodys taipogi nepaprastai naudinga. Nedažnai knygose apie kambarinius augalus skiriama tiek dėmesio gėlių derinimui įvairiose būsto zonose. Gal virtuvėje patiks auginti mažuosius pomidorus, paprikas, salotas ir baklažanus, o vonioje – papartį, gal miegamajame išsirinksite tokius augalus, kad lankys malonūs sapnai. Augalai vaikų kambaryje mažuosius, ko gero, pagaliau atitrauks nuo kompiuterio ir augalų stebėjimą pavers gamtos pažinimo pamokėlėmis.

Turinys