Skautai. Dievui, Tėvynei ir Artimui!

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Liutikas D. Skautai. Dievui, Tėvynei ir Artimui!

Liutikas, Darius. Skautai. Dievui, Tėvynei,  Artimui!: skautybė  pašto ženkluose. – Vinius, 2011. – 359 p.: iliustr.

Lietuvos skautija pristato išleistą unikalią knygą, skirtą visiems Lietuvos esamiems ir buvusiems skautams, o taip pat pašto ženklų kolekcininkams, filatelistams.
   Yra daug knygų, skirtų skautams ir apie skautus. Tačiau ši socialinių mokslų daktaro ir pašto ženklų kolekcininko Dariaus Liutiko knyga unikali tuo, kad skautų istoriją, jų veiklą ir vertybes atskleidžia per pašto ženklus.

Beveik visos pasaulio šalys per daugiau kaip šimtą skautybės metų išleido pašto ženklų, skirtų skautų veiklai ar judėjimo jubiliejinėms datoms atminti. Šiuo metu pasaulyje jau išleista daugiau kaip 5000 pašto ženklų, susijusių su skautybės istorija ir veikla. Knyga „Skautai. Dievui, Tėvynei,  Artimui!“ iliustruota daugiau kaip 1200 skautų tematikos pašto ženklų ir vokų iš daugiau kaip 240 pasaulio šalių ar regionų.
Knygoje daug dėmesio skiriama Lietuvos skautų istorijai, kurią iliustruoja ne tik oficialios Lietuvos pašto 1938 ir 2007 metais išleistos pašto ženklų serijos, bet ir neoficialūs karo pabėgėlių stovyklose ar išeivijoje išleisti pašto ženklai.
Knyga skiriama įvairaus amžiaus žmonėms, ne tik skautams.  

Turinys