„Žvilgsnis į...“. Raimundo Kaliaso tapybos darbų paroda rajono viešojoje bibliotekoje

Atnaujinta: Antradienis, 06 gruodžio 2022 12:09 Parodos fragmentas

Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje eksponuojama įspūdinga panevėžiečio Raimundo Kaliaso tapybos darbų paroda paslaptingu pavadinimu „Žvilgsnis į...“. O ne tik žvilgtelėti, bet ir įdėmiau pažiūrėti tikrai yra į ką. Savitas spalvinis pasaulis neprasprūsta pro žiūrovo akis.

Kaip rašo menotyrininkė Danutė Jedzinskienė : „Dangaus, šviesos spalvos. Dvasios sielos spalvos. Bet ne tik . Kiekviename jo darbe – kelių erdvių susijungimas, perėjimas iš vienos į kitą, vienos erdvės, o kartu ir prasmės, atspindys kitoje. Absoliutus susikaupimas. Paskendimas jausme. Žmogaus buvimas su pačiu savimi.“
Pasirinkti tapytojo kelią Raimundas apsisprendė dar besimokydamas nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Ten tapybos paslapčių jį mokė tokie garsūs mokytojai, kaip J. Daniliauskas, R. Kunca, V. Kisarauskas , anksti pastebėję jaunuolio talentą. Deja, dėl „neteisingos“ ideologijos ilgą laiką dailininkui buvo užkirstas kelias tiek į tuometinį Dailės institutą, tiek į parodų sales. Bet jau nuo pirmųjų surengtų parodų menininkas visuomet sulaukia išskirtinio ir eilinių parodos žiūrovų, ir profesionalų dėmesio.
Tikimės, kad mūsų bibliotekos lankytojai taip pat įvertins neeilinio nuoširdumo ir profesionalumo darbus, kurie čia apsigyvens iki pat Naujųjų metų. Raimundas Kaliasas personalines parodas rengia nuo 1995 metų. Darbai buvo eksponuojami įvairiose Lietuvos meno galerijose, bibliotekose, įvairiose organizacijose. Daugelis R. Kaliaso darbų – privačiose kolekcijose Lietuvoje, Austrijoje, D. Britanijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, JAV.
Džiaugiamės suteikdami galimybę susipažinti su talentingo menininko darbais jo gimtojo miesto žmonėms.
Nelikite nepamatę.

Parengė D. Pamerneckytė