Suskubkime pasimėgauti kino dokumentika

Atnaujinta: Penktadienis, 21 spalio 2022 15:38 Nepatogus kinas

„Nepatogaus kino“ festivalis po truputį juda link pabaigos, tačiau dar galima suspėti pasimėgauti geru dokumentiniu kinu. Jau antri metai festivalio rengėjai siūlo keletą filmų žiūrėti susibūrus drauge vienu metu visoje Lietuvoje. „Gyvi“ seansai rodomi bibliotekų improvizuotose kino salėse.

Tokių seansų liko tik trys - šiandien, spalio 21 d., penktadienį, 16 val., vyks kino filmo „Piknikas Morijoje“ peržiūra ir susitikimas su režisiere Lina Lužyte. Filme ji seka afganistanietį kino režisierių, kuris su žmona ir trimis dukromis turėjo bėgti iš šalies. Nors jiems pavyko sėkmingai įveikti kelią iki Europos, atsidūrę Graikijoje, jie ilgam užstrigo didžiausioje pabėgėlių stovykloje. Blėstant paskutinei vilčiai ištrūkti, vyras nusprendžia kurti filmą apie savo sunkiai suvokiamą realybę ir miglotą ateitį. Spalio 25 d., antradienį, 16 val., vyks lietuvių filmo „Geras gyvenimas“ peržiūra ir virtualus susitikimas su režisierėmis Marta Dauliūte ir Viktorija Šiaulyte. Filmas kviečia susipažinti su unikaliu startuoliu, kurio darbuotojai nuomojasi bendrą gyvenamąjį bei darbo plotą, o savo privačius gyvenimus tvarko taip, lyg šie būtų įmonės dalis. Visus čia jungia bendras tikslas – siekti maksimalios savirealizacijos sumažinant savo poreikius iki miego kapsulės dydžio.
Spalio 27 d., ketvirtadienį, 14 val., vyks filmo „Šiaurinė srovė“ peržiūra. Arkties vandenyne režisierius Steffenas Krones randa alaus butelį iš savo gimtojo miesto Dresdeno. Grąžinęs jį atgal į Vokietiją, vyras netgi atgauna taros mokestį. Kaip tai įmanoma – kodėl tuščias butelis kerta pusę Europos? Apie filmą, aplinkosaugą ir apie tai, kaip užbaigti „šiukšlių odisėjas“ mūsų upėse kalbėsimės su „Nepatogaus kino“ ir atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ atstovais.

Kviečiame prisijungti.