Menininkų rezidencijos kūrybinių darbų paroda

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 16 gruodžio 2021 12:06 Parodos fragmentas

Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje karaliauja Ramygalos klubas „Savos erdvės“. Be jau veikiančios tarptautinio keramikų plenero parodos „Keramikos ir muzikos sintezė“, ką tik čia įsikūrė menininkų rezidencijos sukurti darbai.

Tai viena pirmųjų menininkų rezidencijų Panevėžio rajone. Rezidencijos tikslas – atskleisti Ramygalos krašto savastį per profesionaliąją kūrybą, miesto kultūrinį identitetą. Šiemet rezidencijoje kūrė keturi skirtingų sričių menininkai:
Lukas Tomaševičius - dizaineris, Archetip studijos įkūrėjas, dirbantis produktų ir grafinio dizaino srityje; mados dizainerė Morta Nakaitė, garsi kostiumų ne vienam filmui, spektakliams bei įvairiems tarpdisciplininiams projektams kūrėja; tekstilininkė Raminta Beržanskytė bei kompozitorius Dominykas Degimas.
Parodoje ne tik išvysite jaunųjų menininkų sukurtus įdomius darbus, bet ir pasiklausysite garsinio pasivaikščiojimo metu surinktų gilaus įsiklausymo miestelio garsų, kurie susiliejo į savotišką muziką – Ramygalos kalbėjimą.
Kviečiame pamatyti ir išgirsti.

Parengė D. Pamerneckytė