Biblioteka kviečia tobulinti paieškos įgūdžius EBSCO duomenų bazėse

Atnaujinta: Pirmadienis, 09 lapkričio 2020 17:50

EBSCO Publishing – lyderis elektroninių visateksčių informacijos duomenų bazių kūrimo ir tobulinimo srityje. Informacines paslaugas EBSCO Publishing siūlo plačiam vartotojų ratui – akademinėms, viešosioms, specialiosioms ir mokyklų bibliotekoms, biomedicinos, teisės įstaigoms ir kt.

EBSCO duomenų bazių paketas rekomenduojamas studentams, visiems besimokantiems. Čia galima rasti elektroninių socialinių ir humanitarinių mokslų, populiariųjų medicinos, verslo ir ekonomikos leidinių, laikraščių, žurnalų, žinynų anglų kalba, duomenų apie verslo kompanijas, apie 200 000 fotografijų, žemėlapių ir vėliavų.
Siekdami suteikti galimybę naudotis duomenų bazės ištekliais platesniam suinteresuotųjų ratui, EBSCO duomenų bazės atstovai organizuoja internetinius seminarus skirtus, susipažinti su jų turimais resursais ir pristato būdus kaip galima juos tikslingai išnaudoti.
Lapkričio mėnesį rengiami trys internetiniai mokymai :
Mikro sesija: mano „EBSCOhost“ paskyra
Data: lapkričio 12 d., Ketvirtadienis
Laikas: 13:00 val.
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur galima rasti mokslinės literatūros, bet ir dirbti su visu tekstu ir bibliografija. Šios praktinės sesijos metu bus apžvelgtas straipsnių išsaugojimas atskirame aplanke; straipsnių išsaugojimas „Google“ disko paskyroje bei darbas su bibliografinių nuorodų tvarkymo įrankiais.
Praktinis užsiėmimas skirtas asmeninei paskyrai EBSCOhost platformoje. Po užsiėmimo žinosite, kaip platformoje susikurti nemokamą paskyrą ir kokią naudą ji teikia. Registruotis čia

EBSCOhost įrankiai efektyvesniems tyrimams ir paieškai
Data: lapkričio 17 d., antradienis
Laikas : 15 val.

Registruotis čia

„Google“ ir „EBSCOhost“ platforma. Kur ieškoti patikimų mokslinių šaltinių?
Data: lapkričio 25 d., trečiadienis
Laikas: 11:30 val.
Kai klausiame vartotojų, kur jie ieško mokslinės literatūros, dažniausias atsakymas yra „Google“ paieškos sistema. Šios sesijos metu bus bandoma palyginti paieškas naudojant standartinę „Google“ paiešką, „Google Scholar“ ir „EBSCO Discovery Service“. Registruotis čia

Mokymai vyks anglų kalba. Kviečiame registruotis ir primename - EBSCO Publishing duomenų bazių paketu gali naudotis ją prenumeruojančių bibliotekų skaitytojai bibliotekose arba namie. Dėl slaptažodžio kreiptis kreipkitės el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Parengė D. Pamerneckytė