„Skaitymas mus jungia!“

Atnaujinta: Penktadienis, 23 spalio 2020 09:58 Piniavos bibliotekininkė Jolanta Šimeliūnienė

Piniavos bibliotekos skaitytojai perskaitė daugiausiai knygų Panevėžio regione. Tokią žinią paskelbė viena iš akcijos „Vasara su knyga“ organizatorių – Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.


Surėmę pečius Lietuvos apskričių bibliotekos jau penktą kartą organizavo skaitymo skatinimo akciją „Vasara su knyga“. Jau džiaugėmės rekordiniu, pranokusiu organizatorių lūkesčius, skaitytojų įsitraukimu į akciją, kylančiomis aukštyn rezultatų kreivėmis. Padėkojome skaitytojams įteikdami jiems diplomus ir skirtukus su vaistažolių sėklomis.
Dabar norime pasidžiaugti bibliotekomis ir bibliotekininkėmis, įtraukiančiomis savo skaitytojus į skaitymą. Prie minėtos akcijos prisijungė 24 Panevėžio rajono bibliotekos. 2020-aisiais iššūkį priėmė ir sėkmingai įveikė 186 skaitytojai. Aktyvūs buvo Ramygalos, Berniūnų, Vadoklių, Daukniūnų, Ėriškių, Katinų skaitytojai. Labiausiai pradžiugino piniaviečiai. 57 iš jų iššūkį baigė sėkmingai. Paaiškėjo, kad Piniavos bibliotekos skaitytojai perskaitė daugiausiai knygų Panevėžio regione – 291. Tai ir Piniavos bibliotekos bibliotekininkės Jolantos Šimeliūnienės nuopelnas. Džiaugiamės kartu su ja.
Pasėta sėkla visada sudygs. Tai galime pasakyti tiesiogine ir perkeltine prasme.
Mūsų visų laukia nauji iššūkiai.


Informaciją parengė V. Ambraškaitė