Tomas Dirgėla ir ponas Kukas

Atnaujinta: Penktadienis, 18 gruodžio 2020 09:47 Tomas Dirgėla su naująja  knyga

...tirštam rudeniniam rūkui atsitraukus ir staiga smogus šalčiui, į susitikimą bibliotekoje atvyko rašytojas Tomas Dirgėla. Susitikimo dalyvaviams, Raguvos gimnazijos ketvirtokams, ypač pasisekė, nes autorius atsivežė naują, dar spaustuvės dažais kvepiantį kūrinį „Užkeiktoji pono KUKO knyga“, pilną šiurpulių, paslapčių ir rūkų.

Rašytojas, pirmą kartą garsiai skaitydamas savo knygą vaikams, suprato, kad ji, ne tik siaubinga, bet ir juokinga... Mokiniai gavo užduotį sugalvoti ir nupiešti, kokia pabaisa galėtų tykoti rūke. Jų laukė neįprasti prizai. Ir visas susitikimas vyko kiek neįprastai ir smagiai. Užduoti klausimus vaikai galėjo pakėlę ne ranką, o koją. Vaikus domino viskas – ir kiek Tomas Dirgėla parašęs knygų, ir kada pradėjo rašyti, koks buvo jo pirmasis automobilis ir t.t.

Savo skaitytojams Tomas Dirgėla dovanoja jau septynioliktą knygą ir kviečia įžengti į rūką, kuriame dedasi neįtikėtinai šiurpūs dalykai. „Atsiversk šią siaubo knygą ir ženk į priekį! Tik nepamiršk – „Užkeiktosios pono Kuko knygos“ nevalia palikti atverstos” – perspėjo vaikus rašytojas.

Šis susitikimas – tai vienas iš projekto „Bibliotekos pasaka be sienų: Maminukų akademijos edukacijos“ renginių, iš dalies finansuojamų Lietuvos kultūros Tarybos ir Panevėžio rajono savivaldybės.

Informaciją parengė V. Ambraškaitė