Rajono gyventojams - kūrybos ir žinių erdvės bibliotekose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Bibliotekose tęsiasi suaugusiųjų švietimo programos „Rajono gyventojams - kūrybos ir žinių erdvės bibliotekose“ veiklos. Rugsėjo mėnesį prasidėję, spalį užsiėmimai vyksta vis intensyviau. Spalio 1 d. įvyko užsiėmimas su biologe, aromaterapiaute, kuksando meistre Aušra Taletiene. Renginio Ėriškiuose dalyviai sužinojo ne tik apie augalų eterinių aliejų poveikį žmogui, bet gilino žinias kaip sustiprinti imunitetą siaučiant pandemijai, kaip be vaistų kovoti su nemiga, stresu, įvairiais skausmais.

Dalyviai degustavo, bandė atpažinti pačių įvairiausių augalų eterinius aliejus, patys gaminosi kvapnų gydomąjį balzamą. Užsiėmimas su šia lektore vyks ir Linkaučių bibliotekoje spalio 8 d., o spalio 9 d. su floriste J. Jurėniene susitiks ir kambarinių augalų komponavimo mokysis Ramygalos gyventojai.
Spalio 12 d. raguviškiai vietos bibliotekoje su fotografu G.Lukoševičiumi mokysis skaitmeninės fotografijos panaudojimo socialinėse medijose subtilybių.
Džiugu, kad nepaisant iškilusios pandemijos grėsmės, rajono gyventojai saugiai dalyvauja užsiėmimuose bibliotekose, stiprindami savo emocinę būklę, gilindami žinias.
Projekto „Rajono gyventojams - kūrybos ir žinių erdvės bibliotekose“  tikslas - stiprinti rajono gyventojų bendrąsias kompetencijas, užtikrinant kokybišką turinį ir sudarant galimybes įgyti žinių ir praktinių įgūdžių, skatinančių kūrybiškumą, smalsumą, savo vidinės raiškos pažinimą.
Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos veiklas remia Panevėžio r. savivaldybė.

Parengė E.Grucienė