„Rašytojai Bronei Buivydaitei – 125-eri arba kaip galima mylėti savo Tėvynę?“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Bronė Buivydaitė

Liepos 2 d. bibliotekoje vyko  Panevėžio rajono kūrėjų literatūrinė popietė „Rašytojai Bronei Buivydaitei – 125-eri arba kaip galima mylėti savo Tėvynę?“.
Sakoma, Tėvynės meilė prasideda ten, kur esi. Tad ir mes, pasitikdami Liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, kalbėjome apie tai, kaip patriotines nuostatas savo kūryboje, iki šiolei daug kam nežinomoje, perteikė iš Anykščių krašto kilusi ir pokariu į juos vėl sugrįžusi rašytoja B. Buivydaitė (1895–1984). Ji 1925–1934 m. gyveno Panevėžyje ir Mokytojų seminarijoje dirbo lietuvių k. mokytoja.

Ne vienas jos išugdytas mokinys vėliau sėkmingai dirbo įvairiose Panevėžio rajono pradžios ir kitose Lietuvos mokyklose.

Kalbėjome ir apie tai, kad romano „Atversti lapai“ puslapiuose nesunkiai atpažįstame ir mūsų rajono teritorijoje esančius Berčiūnus...  Antroji popietės dalis buvo skirta Panevėžio rajono literatų kūrybiniam derliui aptarti, kartu vyko ir kūrybinio rašymo mini sesija su aliuzijomis į B. Buivydaitės eilėraščius. Popietę vedė Komunikacijos centro „Kalba. Knyga. Kūryba“ vadovė Lionė Lapinskienė.

 

Vidmanta Trečiokienė