Dėl apsauginių kaukių dėvėjimo Panevėžio rajono bibliotekose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Gerbiami lankytojai, informuojame, kad nuo 2020 m. rugpjūčio 1 d. vyresni nei 6 metų amžiaus lankytojai į biblioteką galės patekti tik su nosį ir burną dengiančiomis apsauginėmis kaukėmis.
Taip pat primename, kad knygas reikia grąžinti į dokumentų grąžinimo įrenginį, esantį prie įėjimo į biblioteką ir būtina laikytis visų saugos reikalavimų:

• Bibliotekoje privaloma dėvėti veido apsaugos priemones, dezinfekuoti rankas ir/ar mūvėti vienkartines pirštines. Bibliotekoje rasite dezinfekcinio rankų skysčio.
• Laukiantys eilėje turi laikytis saugaus (ne mažiau kaip 1 metro) atstumo.
• Vartotojams skirtose kompiuterinėse darbo vietose laikytis saugos reikalavimų: vartotojas privalo dezinfekuoti rankas, naudotis tik nurodytais kompiuteriais, kad būtų išlaikytas saugus atstumas.
• Bibliotekos patalpos – periodiškai vėdinamos, skaitytojų liečiami paviršiai (durų rankenos, savitarnos įrenginys) kruopščiai dezinfekuojami.
• Lankytojai, nesilaikantys nustatytos tvarkos ir saugos reikalavimų, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) aptarnaujami nebus.

Aptarnavimo tvarka gali keistis atsižvelgiant į Vyriausybės priimtus sprendimus, oficialias rekomendacijas.
Sekite bibliotekos skelbiamą informaciją.
Saugokime vieni kitus, būkime pakantūs ir supratingi. Jūs visada čia laukiami!