Mokymų dalyviai įgijo skaitmeninio raštingumo žinių

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Saugesnio interneto savaitės (vasario 10-15 d.) metu rajono viešojoje bibliotekoje vyko skaitmeninio raštingumo mokymai, kurių metu buvo aktualizuotos temos „Būkime saugūs internete!” ir “Viešosios paslaugos internetu kiekvienam”.

Mokymų metu dalyviai išmoko saugiau naršyti internete ir naudotis e. paslaugomis;  suprasti, kaip tinkamai apsaugoti asmens duomenis, tapatybę; sužinojo apie saugų elgesį socialiniuose tinkluose ir privatumo nustatymus; susipažino su el. parašo naudojimo galimybėmis; kaip naudotis valstybės institucijų teikiamomis e. paslaugomis (www.epaslaugos.lt); pasimokė teikti įvairias deklaracijas (pajamų ar 2% skyrimo); kaip užsisakyti įvairias pažymas VMI portale (pvz.: individualios veiklos, verslo liudijimo išdavimo ir pan.); kaip teikti įvairius prašymus portale SODRA (pvz.: dėl ligos, šeimos nario slaugymo, tėvystės-motinystės, vaiko priežiūros ar vaiko išlaikymo išmokų, pensijos gavimo, pensijos gavėjo pažymėjimo užsakymo, darbo netekimo ir pan.). Buvo susipažinta su e. sveikatos (gydymo įstaigų paieška, registracija) bei portalo e.policija.lt (pranešimais apie teisės pažeidimus, daiktų įregistravimas ir išregistravimas, įvairių išrašų gavimas ir pan.) paslaugomis.
Mokymų pabaigoje visiems mokymų dalyviams bus įteikti mokymų baigimo pažymėjimai.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. #PrisijungusLlietuva, #Senjorųdienosinternete2019.
Parengė Ž.Sirvydė