Nemokami skaitmeninio raštingumo mokymai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Į Lietuvos miestų, miestelių bei kaimiškų vietovių bibliotekas nuo kovo mėn. gyventojai renkasi ne tik spaudos skaityti ar knygos grąžinti: jie taip pat dalyvauja skaitmeninio raštingumo mokymuose.

Mokymai vyks iki 2021 m. vasario mėn.
Panevėžio rajono bibliotekose jau mokėsi 164 gyventojai.
Skaitmeninio raštingumo mokymuose gali dalyvauti visi Lietuvos gyventojai, vyresni nei 18 metų. Jie skirti asmenims, neturintiems skaitmeninio raštingumo žinių bei tiems, kurie nori turimas žinias pagilinti ar atnaujinti.
Informacijos paieška, e. sveikatos paslaugos, saugumas internete – tai aktualiausios mokymų temos. Dalyviai gali naudotis  mokomąja medžiaga, jiems išduodami pažymėjimai.
Mokymai rengiami Lietuvos bibliotekose.
Į juos galima registruotis telefonu 8(620) 20 961, e. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba atvykti į artimiausią biblioteką.

Šiuo metu pradedančiųjų mokymus jau baigė daugiau kaip 1000 dalyvių visoje Lietuvoje.
Visi, norintys pagilinti skaitmenines žinias, kviečiami dalyvauti penkiose skirtingose 6 val. trukmės programose: „Būk aktyvus, unikalus ir verslus”, „Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas”, „Atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas”, „Inovatyvus savęs pristatymas” ir „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis”. Išsami informacija apie kiekvieną programą skelbiama https://mokymai.vipt.lt/.
Pradedančiųjų mokymų programa trunka 18 val. Jos dalyviai įgis pagrindinių naudojimosi skaitmeniniais įrenginiais (kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais) žinių ir įgūdžių, mokysis rengti tekstinius dokumentus, saugiai ir atsakingai naršyti internete, ieškoti aktualios informacijos, naudotis e. valdžios, e. verslo ir e. laisvalaikio paslaugomis, dalintis informacija bei bendrauti internetu su kitais.
Tikimasi, kad pasibaigus šiam projektui, interneto naudotojų skaičius išaugs iki 87 proc., o elektroniniu būdu teikiamų viešųjų ir administracinių paslaugų vartotojų dalis padidės iki 60 proc.
Šie mokymai – tai viena projekto „Prisijungusi Lietuva“ veiklų: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“.