Balandžio 17-ąją - Alberto Valikonio parodos pristatymas

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 A. Valikonio medžio drožiniai

Iš Panevėžio krašto kilusio tautodailininko Alberto Valikonio medžio drožinių paroda „Antrasis medžio gyvenimas“ kuriam laikui apsistojo Panevėžio rajono viešojoje bibliotekoje. O balandžio 17 d. 17 val. vyks parodos pristatymas ir susitikimas su autoriumi.

Medžio drožyba Lietuvoje  turi gilias tradicijas. Šimtmečių eigoje jos keitėsi, šių dienų medžio drožėjų darbai skiriasi savo paskirtimi, dekoratyvumu, meniškumu,  žavi savo natūralumu, paprastumu. Tokie kūriniai spinduliuoja šilumą, juos maga  paimti į rankas ir tokių darbų  medžio drožėjo  Alberto Valikonio kūrybos kraitėje apstu. Čia galima išvysti Šventuosius Roką, Florijoną, Barborą,  Jurgį, rūpintojėlį,  keletą darbų buitinėmis, istorinėmis temomis. Ir – iliustraciją K. Donelaičio „Metams“.  Laikantis senų tradicijų kai kurie darbai  dažyti ,  nes kadaise liaudies  skulptūra buvo spalvinama.

Albertas Valikonis –  ramygalietis.  Dirba Panevėžyje. Menai domina nuo vaikystės. Ir ne tik medis, nesvetima tapyba bei metalas.  2011 m.  priimtas į tautodailininkų sąjungą. Kasmet dalyvauja tautodailininkų parodose. Regiono Aukso Vainiko konkurse 2017 užėmė trečią vietą, tais pačiais metais Lietuvos Pranciškonų ordino organizuotame prakartėlių konkurse jo darbas pripažintas meistriškiausiu. A. Valikonio darbai yra iškeliavę į Angliją, Portugaliją , Ukrainą,  pastatytas ne vienas kryžius, koplytstulpis.
Paroda bibliotekoje  eksponuojama iki gegužės mėn.
Nelikitę nepamatę.

Parengė D. Pamerneckytė