Panevėžio rajono viešoji biblioteka kviečia į susitikimą su lektoriumi dr. Kęstučiu K. Girniumi

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Civitas klubo renginys

Kovo 26 d. 17 val.   rajono viešojoje bibliotekoje pilietinės visuomenės institutas CIVITAS  rengia   diskusiją tema“ Politinė korupcija JAV ir Lietuvoje – tie patys modeliai, tos pačios pasekmės?“  Dalyvaus istorikas, politologas dr. Kęstutis  K.Girnius.

K.Girnius studijavo  Harvardo, vėliau Čikagos universitetuose,  apsigynė  humanitarinių mokslų (filosofijos) daktaro disertaciją,  dėstytojavo.  Vėliau kelias vedė į Europą – Prahoje K. Girnius dirbo „Laisvosios Europos“ radijuje. Galiausiai grįžo į Lietuvą. Nuo 2007 metų docentas K. Girnius dėsto Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute,  2013 metais buvo išrinktas vienu geriausių VU dėstytojų.
Pilietinės visuomenės institutas  CIVITAS   artėjant Prezidento rinkimams Lietuvoje, siekia supažindinti visuomenę su rinkimų specifika ir politinės korupcijos apraiškomis,  kad piliečiai  gebėtų pažinti ir fiksuoti pasitaikančius rinkimų pažeidimus. Visiems  norisi skaidrių ir teisingų rinkimų , visiems rūpi gyventi  teisingoje , saugioje, stiprioje šalyje, kur kiekvienas jaustųsi reikalingas ir savas.  O ar tai nepriklauso ir nuo mūsų pačių,  nuo mūsų politinio išprusimo, nuo mūsų politinės pozicijos?
Tad kviečiame aktyviai dalyvauti.
Bus įdomu! Iki malonaus susitikimo!

Parengė D. Pamerneckytė