Kaimo istorija pristatoma projekto metu sukurtuose filmuose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31

Rajono viešosios bibliotekos vykdomame  „Bibliotekos pažangai2“ projekte „Štai koks mano kaimas“  vyksta skaitmeninių dirbtuvių baigiamieji darbai.

Aštuoniose bibliotekose suburtos iniciatyvinės grupės tyrinėjo savo kraštą, pasitelkę modernias skaitmenines technologijas. Buvo ruošiamos ekspedicijos, fiksuojami įvairūs objektai, renkama medžiaga iš gyventojų. Projekto metu atrasta daug įdomių, šviesių žmonių, jie įamžinti video bei foto medžiagoje. Iš jos buvo sukurti trumpi filmukai, atskleidžiantys tos vietovės ypatumus. Bibliotekose jau vyksta  jų pristatymo renginiai bendruomenės nariams. Į pristatomuosius renginius gyventojus jau sukvietė Paliūniškio, Velžio, Raguvos bibliotekos. Paliūniškiečiai filmuotoje juostoje „Tęstinumas“ galėjo vėl iš naujo pasigėrėti unikaliu tiltu per Lėvens upę bei  kelių kartų žmonėmis, garsinančiais bei puošiančiais kaimą. Kraštiečių amatai ir kūrybingumas atskleistas ir velžiečių filmuke „Velžys ir jo žmonės“. Raguvos biblioteka gyventojus sukvietė į biblioteką Raguvos miestelio 515-ojo jubiliejaus šventės metu. Bibliotekoje buvo eksponuojama R. Šilinio fotografijų paroda „Raguvos praeitis“ bei parodytas projekto metu sukurtas filmas „Raguvos aikštė laiko tėkmėje“. Jame atskleistas kelių kartų požiūris į Raguvoje vykstančiu įvykius, parodyti primiršti objektai, turint viltį kada nors juos vėl prikelti naujam gyvenimui.
Skaitmeninių dirbtuvių darbai baigiami ir kitose projektą vykdančiose bibliotekose. Netrukus savo sukurtas filmų juostas  pristatys Paįstrio, Vadoklių, Krekenavos, Ramygalos, Upytės bibliotekos.