Projekto „Štai koks mano kaimas“ pristatymo veiklos

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:29

Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, vykdydama projektą „Štai koks mano kaimas“, įgyvendina informacinių gebėjimų ugdymo, pritaikant planšetinius kompiuterius, veiklas.

Su planšetinių kompiuterių galimybėmis, skaitmeninant krašto paveldą buvo supažindinti visi rajono bibliotekininkai. 8-iose bibliotekose suburtų darbinių grupių dalyviai naujų technologijų pagalba fiksuos savo kaimo istorijos bei dabarties aktualijas, kurios bus panaudotos skaitmeninio archyvo bei filmukų kūrimui.

Lapkričio – gruodžio mėnesiais projekto komandos nariai vyksta į pristatomuosius renginius rajono gyventojams. Renginiai jau vyko Paliūniškio, Velžio, Upytės bibliotekų suburtose grupėse. Jų metu buvo pravesti mokymai „Pažink savo kraštą“. Kiekvienas dalyvis galėjo išbandyti planšetinių kompiuterių foto bei vaizdo fiksavimo funkcijas, jas apdoroti su specialia programa. Pristatomieji renginiai gruodžio mėnesį bus tęsiami Krekenavos, Vadoklių, Paįstrio bibliotekose. Renkamą medžiagą apie savo kaimą projekte dalyvaujančios bibliotekos talpina specialiai sukurtose Facebook paskyrose.