Rajono bibliotekose - Nacionalinės bibliotekų savaitės atgarsiai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:28 Dovanotos knygos miežiškių bibliotekai

15-oji, Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė  rajono bibliotekų lankytojams atvėrė daug įdomių galimybių. Čia vyko knygų pristatymai, pokalbiai, diskusijos, susitikimai įvairioms skaitytojų grupėms. 

Ypač smagu, kai skaitytojai  papildo bibliotekos fondą dovanotomis knygomis. Tokios gražios dovanos sulaukė Miežiškių biblioteka. Miežiškių seniūnijos gyventoja Asta Prišaitė bibliotekai padovanojo 35 beveik naujas knygas: tai įvairi teminė, grožinė, bei vaikams skirta literatūra. Skaitytojai bibliotekoms dovanojo ne tik savo knygą, bet ir savo kūrybą. Liūdynės bibliotekoje vyko susitikimas su kaimo literate Stase Lindiene. Savo literatūrine kūryba pasidalino ir kiti bibliotekos skaitytojai.
Bibliotekoje visada smagu padiskutuoti apie mėgstamas knygas. Į Upytės biblioteką susirinkę mažieji skaitytojai garsiai skaitė ištraukas iš savo mėgstamu  knygučių, improvizavo. Dembavos bibliotekoje įdomu buvo pavartyti pačių vaikų sukurtas ir skaitytas knygeles. Knygų kūrybišką skaitymą pristatė rajono viešosios bibliotekos savanorių Nadjos  ir   Paulos  paruošta edukacine programa „Pažaiskime knygą“.  Į ją džiugiai įsitraukė Velžio bei kitų bibliotekų mažieji skaitytojai . Bibliotekose populiarios buvo garsinio skaitymo valandos.  Paliūniškio bibliotekoje skambėjo jaunųjų paliūniškiečių skaitomi lietuvių poetų eilėraščiai  apie pavasarį .
Smagu, kad rajono bibliotekose kiekvienas atranda sau tinkančias informaciją, žinias bei turiningai praleidžia laisvalaikį.