Į biblioteką atvyksta rašytoja Kristina Gudonytė ir Leidybos idėjų centras

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 ASmenybės .1990-2015. Lietuvos pasiekimai

Panevėžio rajono bibliotekoje (Beržų g. 50) eksponuojama  rašytojos, režisierės, dailininkės Kristinos Gudonytės tapybos darbų paroda.
Galimybę pamatyti dailininkės kūrybą  ir pabendrauti su pačia kūrėja jums siūlo Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka – balandžio 28 d. 14 val. čia vyks parodos pristatymas.

 Žinoma knygų paaugliams „Ida iš šešėlių sodo“, „Blogos mergaitės dienoraštis“  autorė apdovanota daugybe talentų: ji ir aktorė,  ir režisierė,  ir rašytoja ,  ir tapytoja. Kaip pati menininkė sako : „Aš jau tada rašinėdavau, nuolatos tapydavau savo malonumui. Dažniausiai naktimis, po spektaklių. Vyriausiuoju teatro dailininku tuo metu dirbo V. Kalinauskas. Pamatęs mano tapybos bandymus, jis pasakė: „Tau būtinai reikia tapyti“. Jis paskatino ir eksponuoti darbus. Dabar jau esu surengusi 15 personalinių savo tapybos parodų.“
Kartu su K. Gudonyte į biblioteką atvyksta  Leidybos idėjų centro atstovai, kurie pristatys neseniai išleistą knygą  „Asmenybės. 1990 – 2015 m. Lietuvos pasiekimai“ . Viena iš Asmenybių – Kristina Gudonytė.
Šis leidinys skirtas atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės 25-erių metų jubiliejui, todėl juo stengtasi aprėpti šio laikotarpio svarbiausius Lietuvos įvykius, valstybės veiklos sritis, jų raidą ir pažangą, asmenybes, reikšmingai prisidėjusias prie svarbiausių darbų ir pasiekimų įvairiose srityse. Knygoje yra 136 asmenybės vienaip ar kitaip susijusios su Panevėžio m. ir rajonu.
Kviečiame dalyvauti ir linkime malonaus bendravimo.
Knygą „Asmenybės.1990-2015 m. Lietuvos pasiekimai“bus galima įsigyti renginio metu.