Troliai Šiaurėje ir Piniavos bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27

Lapkričio mėnesį. Piniavos biblioteka įsijungė į Šiaurės ir Baltijos šalyse organizuojamą „Šiaurės šalių bibliotekų savaitę. Metų tema - „Troliai Šiaurėje‘ ypač patiko Piniavos darželio paruošiamosios grupės vaikučiams.

        Į Piniavos biblioteką jie rinkosi susipažinti su paslaptingomis, šiaurės šalyse labai mėgstamomis, mitinėmis būtybėmis – troliais. Jie atgijo skaitant trijų autorių  - K. Güettler, R. Helmsdal bei   Á. Jónsdóttir knygą „Monstrų kivirčas“. Vaikams labai patiko linksma, pamokanti istorija – tie monstriukai visai panašūs į juos, ir problemos tos pačios. Vėliau vaikai  susipažino su suomių bei švedų rašytojos, dailininkės Tuvės Marikos Janson sukurtais mielaisiais Troliais Mumiais, vartė knygutes apie trolius, žiūrėjo filmuką.
     Sekančią dieną vaikai klausėsi kitų Monstrų istorijų –jų grupės auklėtoja skaitė lietuviu kalba išleistas knygutes „Dideli pabaisiukai neverkia“ ir  „Mažasis Pabaisiukas sako Ne! “.
     Dvi dienas po pamokų bibliotekoje  rinkosi  I ir II  klasės vaikučiai. Jie klausėsi pasakojimų apie trolius, klausėsi knygų ištraukų skaitymo, patys skaitė knygutes, žiūrėjo filmukus apie Trolius Mumius, klausėsi dainų. Renginių metu vaikai sužinojo, kad troliai būna labai skirtingi - jie gali būti baisūs ir visai mieli, pikti ir draugiški, didžiuliai ir visai mažyčiai.
Stebuklingas ir įdomus knygų pasaulis!

Jolanta Šmeliūnienė