"Gerasis skaitymo virusas" keliauja po Panevėžio rajoną

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Prie bibliotekos

Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įsibėgėja kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamas projektas „Gerasis skaitymo virusas“.

Praėjusią savaitę Liūdynės bibliotekoje surengta diskusija „Perskaityti negalima atidėlioti. Kur kablelį dėsi tu?“, o  Velžio gimnazijoje vyko susitikimas su psichologais Vaida Joneliūkštyte ir Nerijumi Ogintu. Pastarajame renginyje psichologai patrauklia forma pasakojo apie skaitymą ne tik kaip laisvalaikio praleidimo būdą, ne tik  kaip žinių įgijimo galimybę, bet pristatė šį užsiėmimą kaip biblioterapinę priemonę.
Liūdynės jaunieji skaitytojai buvo supažindinti su naujausiomis rajono viešojoje bibliotekoje turimomis knygomis jaunimui, vėliau renginys persikėlė į netradicines erdves: vaikščiodami po parką su liūdyniečiais diskutavome apie knygas, o kelios merginos pasirodė esančios neblogos gidės - supažindino mus su Liūdynės dvaro parko istorija.
Spalio mėnesį laukia dar du renginiai Krekenavoje – literatūriniai skaitymai Varnakalnyje ir susitikimas su jau minėtais psichologais miestelio bibliotekoje. Baigiamasis projekto renginys – susitikimas su knygų paaugliams autore rašytoja Kristina Gudonyte vyks rajono viešojoje bibliotekoje lapkričio mėnesį.