Knygos šventės, skirtos K. Donelaičiui

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:28 K.Donelaičiui skirtas renginys Smilgiuose

2014-ieji – jubiliejiniai Kristijono Donelaičio metai, rajono bibliotekose prasidėjo šiam literatūros klasikui skirtais renginiais.

Į šventę Smilgiuose, atvyko  rašytojas  Romas Sadauskas bei kraštietis Apolinaras Janušauskas padovanojęs naujų  knygelių vaikams. Rašytojas R. Sadauskas  pristatė naują  savo knygą vaikams ,, Katinas Mikis, gyvenimas, žygiai, darbai‘‘.  Įdomu, jog   katinas  Mikis   išties   gyvena  rašytojo namuose  ir yra  geriausias   rašytojo  bičiulis. Rašytojas atsakė  į smalsių  jaunųjų skaitytojų klausimus   ir padovanojo  jiems  savo knygučių.
Vykęs meninio skaitymo konkursas, skirtas Kristijono Donelaičio 300 – osioms metinėms,  sukvietė ir mokinius, ir mokytojus       perteikti  meninio žodžio  grožį. Poemos  ,,Metai“   ištraukos  buvo skaitomos  rusų,  anglų, ir prancūzų kalbomis. Šventė  priminė  neblėstančią  Kristijono Donelaičio poemos   „ Metai“   vertę  ir , tikimės,     pažadins  norą  gausiau  skaityti knygas.    
Linkaučių bibliotekoje vyko popietė-viktorina  „Ką žinome apie K. Donelaitį? Jaunieji skaitytojai žinių apie klasiką rado ir bibliotekoje veikiančioje dokumentų parodoje. Popietėje visi turėjo galimybę išbandyti savo kūrybiškumą   buvo iliustruojama K.Donelaičio  poemos „Metai“  ištrauka „Žiemos rūpesčiai“.
Rajono bibliotekos kviečia savo skaitytojus 2014-aisiais, K.Donelaičio metais, užsukti į biblioteką ir iš naujo atrasti šį didį literatūros klasiką.