Skaitymo šventė Perekšliuose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Renginio dalyviai

Perekšlių biblioteka jau nuo pavasario aktyviai įsijungė į  Lietuvoje organizuotą skaitymo skatinimo akciją „Augu skaitydamas“ . Vasaros atostogų metu vaikai, skaitydami bibliotekos knygas, kūrė „Knygų medį“: jo šakos pasipildė lapeliais su perskaityų knygų pavadinimais.

Perekšlių biblioteka jau nuo pavasario aktyviai įsijungė į  Lietuvoje organizuotą skaitymo skatinimo akciją „Augu skaitydamas“ . Vasaros atostogų metu vaikai, skaitydami bibliotekos knygas, kūrė „Knygų medį“: jo šakos pasipildė lapeliais su perskaityų knygų pavadinimais. Perekšlių jaunieji skaitytojai džiaugėsi, galėdami  savo perskaitytas knygas užregistruoti virtualioje erdvėje  ir taip įsilieti į visos Lietuvos vaikų kuriamą Knygų medį.
Lapkričio mėnesį jauniesiems Perekšlių skaitytojams buvo organizuotas akcijos „Augu skaitydamas“ baigiamasis renginys. Knygų skaitymo nugalėtojais tapo: Irma Glindaitė perskaičiusi 42 knygas, Gabrielė Margytė – 34, Gabija Pagiegalaitė – 29, Arūnė Pagiegalaitė – 27 ir  Vaiva Bilevičiūtė - 18 knygų. Buvo išrinkti  trys Metų Pelėdžiukai - sumaniausi, uoliausi bibliotekos lankytojai.
Visiems koncertavo Perekšlių pučiamųjų orkestro „Saulutė“  muzikantai. Kiekvienam knygų skaitymo nugalėtojui jie paruošė  ir pagrojo po muzikinį kūrinį. Renginio metu vaikai skaitė savo sukurtas pasakas ir eilėraščius. Šiuos kūrinėlius jie sudėjo į atskirą aplankalą ir padovanojo Perekšlių bibliotekai.
Šventė buvo labai nuoširdi, visus kviečianti  susimąstyti apie knygos svarbą bei vietą šiandieniame technologijų laikmetyje.
Renginį rėmė ir skyrė dovanėles: „Lietuvos paštas“, Panevėžio miesto knygynai, Perekšlių kaimo maisto prekių parduotuvės ir Perekšlių biblioteka.