Bibliotekoje - "Žiemos šėlsmas"

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 E. Palionienės velti darbai


Rajono viešojoje  bibliotekoje (Beržų 50) iki sausio 12 d. eksponuojama Editos Palionienės veltinio darbų paroda „Žiemos šėlsmas“.  Jauna menininkė veltiniu  susižavėjusi ne itin seniai – vos prieš trejetą metų – dirba labai intensyviai ir su didele meile savajam darbui. Paroda veja parodą (ir mūsų bibliotekoje  tai jau antroji Editos paroda), o kur dar įvairiausios miesto šventės, mugės, edukaciniai užsiėmimai su jaunaisiais rankdarbių mylėtojais...

„Man patinka vilnos dėliojimas, lyg pieštum ant popieriaus lapo, gali išgauti įvairų raštą, maišyti spalvas,  bet galutinis rezultatas matosi, kai viskas būna pagaminta. Išdėliota vilna atrodo vienaip, o suvelta vilna jau keičia savo  įvaizdį. Vilnos vėlimo technologijoms nėra ribų, iki šiol mokausi ko  nors naujo“ – sako Edita. Beje, menininkė yra savamokslė, vėlimo meno mokėsi iš knygų, o dabar su malonumu perduoda įgytas žinias kitiems.
Kai už lango pati tikriausia lietuviška žiema, kai per sniegą sunku klampoti, o žvarbus vėjas negailestingai gnaibo ir ryškiu raudoniu nudažo skruostus, taip ir norisi įsisupti į veltinio skraistę, apsiauti veltinio šlepetėmis, pasiimti puodelį šiltos arbatos ir su knyga įsitaisius prie lango gėrėtis nekasdienišku reginiu.
Tad kviečiame apsilankyti parodoje, pasigėrėti tikrai įspūdingais veltinio darbais, o galbūt, ir ką nors įsigyti.
Laukiame Jūsų.