„Biblioteka veža!“ – reklamos konkursas moksleiviams

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27

Lietuvoje pirmą kartą rengiama naujo tipo konferencija, peržengianti tradicines tokiems renginiams būdingas ribas – (ne)konferencija Rock&roll bibliotekininkas 2010. Vienas jos tikslų – į bibliotekininkystės idėjų forumą įtraukti ir moksleivius.



     Lietuvoje pirmą kartą rengiama naujo tipo konferencija, peržengianti tradicines tokiems renginiams būdingas ribas – (ne)konferencija Rock&roll bibliotekininkas 2010. Vienas jos tikslų – į bibliotekininkystės idėjų forumą įtraukti ir moksleivius.

     Spalio 1 – lapkričio 15 dienomis Lietuvos 5-12 klasių moksleiviai kviečiami dalyvauti reklamos konkurse „Biblioteka veža?! Parodyk, kuri!”.

     Kas yra biblioteka? Vieta, kur tu gali pasiskaityti ar pasiskolinti knygą? O galbūt vieta, į kurią tu ateini panaršyti internete? O gal tai vieta, kurioje vyksta knygos pristatymai, susitikimai su žinomais žmonėmis, filmų peržiūros, dekupažo, informacinio raštingumo pamokos? Biblioteka – tai vieta, kurioje tu gali atrasti tai, ko tau reikia šią akimirką. 

     Konkurso moksleiviams šūkis – „Netylėk! Sugriauk tylą ten, kur niekas nedrįsta!“. Juo siekiame moksleivius pasidalinti savo idėjomis ir sukurti geriausią reklamą bibliotekai. Neribojame kūrybos priemonių pasirinkimo – tegu tai būna sukurtas šmaikštus filmukas, nupieštas „kietas“ plakatas, sukurtas tinklaraštis  ar reklaminis skydelis, sudainuota daina ir pan.

     Konkursui pateiktus darbus vertins socialinio tinklo Facebook paskyros „Biblioteka veža“ nariai ir bibliotekininkystės mokslų atstovai. Laimėtojų laukia vertingi prizai ir galimybė dalyvauti gruodžio 2 dieną vyksiančioje (ne)konferencijoje Rock&roll bibliotekininkas 2010. Pagrindinį auksinį prizą įsteigė Skaityklė.lt: tai Cybook Opus – viena mažiausių ir lengviausių elektroninių knygų skaityklių. Sidabrinį prizą dovanoja MEZON: tai mobilusis 4G internetas MEZON su išankstinio mokėjimo paslauga ir kiti papildomi prizai.

     Reklaminius projektus gali pristatyti vienas žmogus arba grupė (iki 4 asmenų). Dalyvaujantieji gali konkursui pateikti ne daugiau kaip tris darbus.

     Konkurso organizuoja Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas,  Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, Vilniaus universiteto biblioteka, Lietuvos bibliotekininkų draugija, projektas „Bibliotekos pažangai“ ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. 

     Daugiau informacijos apie konkursą ir jo taisykles: http://bibliotekininkas.crowdvine.com/ arba Facebook paskyroje „Biblioteka veža“.

Kontaktai žiniasklaidai

Vincas Grigas
Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėjas
Vilniaus universiteto biblioteka
Universiteto g. 3, LT-01122  Vilnius
Tel.       (8 5) 268 71 23    
Faks. (8 5) 268 71 04
Mob. tel. 8 646 08 656
El. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
www.mb.vu.lt