Skaitmeniniai knygų anonsai: mokymai bibliotekininkams

Atnaujinta: Penktadienis, 31 kovo 2023 10:25

Rajono viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su Ignalinos viešosios bibliotekos specialistais. Jie pristatė vykdomą tarptautinį skaitymo skatinimo projektą „EU-READ&ART” ir vedė mokymus, kaip sukurti reklamuojančius knygų anonsus skaitmeniniu būdu.                                                      

Rajono bibliotekų darbuotojai įsitraukė į intensyvų kūrybinį procesą: sprendė duotas užduotis,  kaip apibūdinti pristatomą knygą, kokią iliustratyvią medžiagą parinkti įtaigiai reklamai, kaip visa tai sumontuoti nurodytose programėlėse. Vyko diskusijos grupėse, dalijamasi įgūdžiais ir džiaugiamasi pavykusiais darbais.

Darbuotojai įgytas žinios plėtos toliau ir perteiks savo skaitytojams. Jų manymu, toks knygos anotavimas, treilerio knygai sukūrimas, naudojant  skaitmeninius įgūdžius ir technologijas, ypač sudomintų jauną skaitytoją. Tai būtų ir galimybė pačius skaitytojus įtraukti į kūrybinį edukacinį procesą kuriant anonsus.

Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pasakojo, kad jų vykdomame projekte („Europa skaito ir kuria. Pirmoji Europos skaitmeninė knygų anonsų ir suaugusiųjų kūrybinių išraiškų biblioteka”) dalyvauja šešios šalys. Kiekviena šalis gali kurti savo literatūros knygų anonsus: susipažinti su kuriama skaitmenine platforma galima čia https://europeanbooktrailers.eu/

 

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius