Šventėje pristatyta Metų bibliotekininkė

Atnaujinta: Pirmadienis, 21 gruodžio 2020 09:38

Kasmetinė rajono bibliotekininkų šventė „Ištikimi knygai“ šiais metais įgavo naują atspalvį – 36-ių  bibliotekų darbuotojai susibūrė į šventę skaitmeninių technologijų pagalba. Bibliotekininkus sveikino LR Seimo narė  Guoda Burokienė, rajono mero pavaduotojas Antanas Pocius, rajono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Sigita Jasiūnienė. Šventės metu buvo pristatyta 2020-ųjų Metų bibliotekininkė. Ja tapo Jolanta Šimeliūnienė, dirbanti Piniavos bibliotekoje.

Tradiciškai ją sveikino ir rajono tarybos narys Algirdas Budrys, paskyręs tradicinį prizą - Angelo skulptūrą. Virtualioje erdvėje iš Piniavos bibliotekos visi išgirdo ir Metų bibliotekininkės žodį. Ji džiaugėsi prieš dešimtmetį pasukusi šios profesijos keliu, savo veiklą pristatydama sukurtame video pristatyme. Ji teigė, jog mato didelę prasmę, galėdama žmonėms suteikti džiaugsmą per knygą.

Direktorė Rūta Bagdonienė išsamiai apžvelgė nuveiktus darbus, kuriuos lydėjo ne tik įprastinės veiklos, bet ir nauji laikmečio iššūkiai. Rajono bibliotekininkai šiais metais įgijo daug kompetencijų skaitmeninių technologijų, kompiuterinio raštingumo diegimo gyventojams srityse. Vyko projektinės veiklos, išleisti nauji krašto pažinimo leidiniai, veiklas pradėjo vykdyti vaikų dienos centrai, vyko vaikų ir suaugusių neformalaus švietimo veiklos. Buvo apžvelgtas ir vykęs  konkursas „Interaktyvus bibliotekų paslaugų pristatymas“, kuriam savo darbus pateikė 20 bibliotekų.

Savo veiklomis bibliotekininkai lieka ne tik „ištikimi knygai“, bet ir atviri įvairiems pokyčiams, naujoms technologijoms bei siekia nuolat palaikyti nenutrūkstamą ryšį su skaitytojais.

Asta Nedveckienė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius