Padovanokite vaikams naujų knygų ir begalę džiaugsmo!

Atnaujinta: Antradienis, 01 gruodžio 2020 15:34

Dėl pandemijos dešimtosios „Knygų Kalėdos“ bus kitokios, tačiau dar aktualesnės, nes skaitymas tapo viena didžiausių pramogų. Todėl šį kartą pagrindinė akcijos kryptis – artimiausia mokyklos ar viešoji biblioteka, artimiausias vaikų dienos centras, kad jų lentynose netrūktų naujų įdomių knygų. Dovanoti knygas kviečiame iki ateinančių metų sausio 6 dienos.


Pirmąsias „Knygų Kalėdas“ 2011 m. inicijavusi Prezidentė globoja ir jubiliejinę akciją bei ragina dovanoti skaitymo džiaugsmą visiems, o ypač vaikams.
„Knygų Kalėdos“ per devynerius metus tapo džiugia šventine tradicija, įtraukusia tūkstančius žmonių, verslo įmonių, užsienio šalių ambasadų, įvairių organizacijų ir bendruomenių. Per šiuos metus padovanota daugiau kaip 340 tūkst. naujų knygų.
Šiemet prie akcijos taip pat prisijungia prekybos tinklas RIMI. Dovanojamas knygas galima pirkti ir palikti specialiose akcijai skirtose dėžėse visose RIMI parduotuvėse, iš kurių žmonių nupirktos ir padovanotos knygos nukeliaus tiesiai į vaikų dienos centrus ir mokyklų bibliotekas.
Šiemet viena pirmųjų dalyvauti akcijoje suskubo informacinių sistemų ir programinės įrangos kūrimo kompanija „Asseco Lietuva“.
Kaip ir praėjusiais metais „Knygų Kalėdas“ organizuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija ir organizacija „Gelbėkit vaikus“. Akcijos informacinis rėmėjas – nacionalinis transliuotojas LRT.

Informacijos ieškokite www.knygukaledos.lt ir socialinėje paskyroje „Facebook“ @knygukaledos.

Parengė E.Grucienė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius