„Visi iki vieno“

Atnaujinta: Penktadienis, 18 gruodžio 2020 09:37 Kristin Roskifte knyga 0132Visi iki vieno“
"Visi iki vieno" – tokią norvegų rašytojos Kristin Roskifte paveikslėlių knygą pasiūlė Šiaurės šalių literatūros savaitės organizatoriai skaitymui vaikams.
Lapkričio 9-15 dienomis rengiama kasmetinė Šiaurės šalių literatūros savaitė, kurios šiemetinė tema – Šiaurės šalys ir pasaulis.
Kai žemę apgaubia lapkričio sutemos, užsidegame žvakes ir skaitome drauge. Tokia yra jau trečią dešimtmetį gyvuojančios Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja.
Dėl karantino negalėjome susirinkti, bet knygelę verta pavartyti, mažoje savo bendruomenėje užsidegti žvakes ir pamąstyti, jog visi iki vieno esame svarbūs ir vertingi. (Lietuviškai knygelė nėra išleista, o vertimą rasite čia).
Stilizuotos knygos iliustracijos ir spalvingos žmonių figūros, puslapis po puslapio vis margiau užpildančios visą knygą. Tai ne vien knygelė apie aritmetiką. Autorė kviečia kalbėtis apie didžiuosius gyvenimo klausimus. Kiekvienas turime savo visiškai unikalią istoriją ir knygoje vaizduojamoje žmonių jūroje tai ypač ryškiai matyti. Mūsų pasaulis - begalinis žmonių ir jų istorijų margumynas. Visi turime savo vidinį ir išorinį pasaulį, mus siejantį, o kartu ir išskiriantį iš kitų kaip atskirus individus. Autorė šlovina pasaulio margumą ir žmonių skirtingybes - visa tai, ką mes patys matome savo pasaulyje, ir ką autorė atskleidžia savo knygoje.
 
Už šią knygą K. Roskifte 2019 m. gavo Šiaurės Tarybos vaikų ir jaunimo literatūros premiją.
 
 Informaciją paruošė V. Ambraškaitė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius