Kūrybiškiausios knygų anotacijos konkursas „Pasaulis mano knygų lentynoje“!

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Pasaulį pažinti keliaujant – nuostabi patirtis, tačiau daugybę įdomių dalykų galima atrasti net ir neišėjus iš jaukių namų.

Nuo senų laikų knyga buvo pažinimo raktas į svečias šalis, kultūras ir neįtikėtinas istorijas. Knygose rasime turų po egzotiškas šalis, kvapą gniaužiančių nuotykių, romantinių ir gyvenimiškų patirčių kupinų istorijų. O kas slypi Jūsų asmeninėse bibliotekose? Kokias knygas – tiek naujausias, tiek seniai skaitytas – vertinate ir branginate Jūs? Kokia knyga paliko neišdildomą žymę Jūsų gyvenime?
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaudama su viešosiomis bibliotekomis, kviečia visos Lietuvos skaitytojus dalyvauti kūrybiškiausios knygų anotacijos konkurse ir pristatyti savo mėgstamiausias knygas. Svarbu KŪRYBIŠKUMAS, todėl anotacija gali būti eiliuota, akademinė, eseistinė, parodijinė, filmuota… Nenorintys rašyti konkurso dalyviai gali nusifilmuoti prie savo knygų lentynos ir pristatyti knygas žodžiu! Pristatoma knyga turi būti grožinės literatūros kūrinys (poezija, proza, drama, esė). Labai tikimės pristatomų lietuvių autorių knygų, bet, žinoma, esame atviri viso pasaulio rašytojų knygoms.
SVARBU, kad būtų galima matyti ir susipažinti su Jūsų namų bibliotekos knygomis, o anotacija atsispindėtų, koks yra knygos pasaulis ir kaip knygą vertinate Jūs!

Kaip vyks konkursas?

Pirmas žingsnis: nufotografuokite savo knygų lentyną. Nuotrauka būtina konkurso darbo dalis!

Antras žingsnis: trumpai ir kūrybiškai aprašykite ar vaizdo formatu pristatykite mėgstamiausią ar įdomiausią savo namų bibliotekos knygą (aprašas neturėtų viršyti pusės A4 puslapio arba 2 min trukmės vaizdo įrašo)

Trečias žingsnis: anotaciją lietuvių kalba iki balandžio 14 dienos atsiųskite adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Laiške nurodykite vardą, pavardę arba slapyvardį.

10 originaliausių ir kūrybiškiausių specialios vertinimo komisijos išrinktų darbų bus skelbiami Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Vertinimo komisijos nariai – Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Lituanistikos skyriaus darbuotojai: dr. Dainius Vaitiekūnas (literatūra), dr. Dalia Cidzikaitė (literatūra), Dovydas Matrosovas (filosofija), Matas Baltrukevičius (politikos mokslai), Silvija Stankevičiūtė (istorija, literatūra).

Balandžio 17 d. Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje bus skelbiamas atskiras balsavimas, kuriame dalyvaus 10 darbų. Tuomet bus labai svarbus skaitytojų balsas ir palaikymas! Du nugalėtojus išrinks komisijos nariai, kitus du – skaitytojai, spausdami „patinka“ už labiausiai patikusį darbą.

Balandžio 20 d. bus paskelbti keturi laimėtojai, jie bus apdovanoti Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais!

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius