Velžio bibliotekoje – meniniai užsiėmimai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:28 Kvilingo technikos kūrinys 2

Velžiečiai savo bibliotekoje gali rasti ne tik naudingos informacijos, bet ir turiningai praleisti laisvalaikį. Bibliotekininkės Danguolės Kačkienės organizuojamuose meniniuose užsiėmimuose kiekvienas gali išmokti įvairių meno technikų.

Vasario mėnesį susirinkusios dalyvės su užsidegimu kibo į dekupažo (dekoravimo popieriumi)  sritį. Įvairūs daiktai darbščiųjų moterų rankose  atgijo gražiais meno dirbiniais.
Dekupažo  technikos pagrindinis pranašumas - galimybė kiekvienam iš mūsų, net nemokančiam piešti, išreikšti save ir paįvairinti savo buitį unikaliais daiktais.
Pirmosiomis kovo dienomis velžietės skubėjo į biblioteką susipažinti su kvilingu (angl. k. „quilling“). Tai tokia meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės susukamos į ritinėlius. Šie yra formuojami į įvairias figūras ir tokios detalės suklijuojamos į vientisą kompoziciją.  Velžio gyventoja, Stasė Šiaučiulienė sutiko atverti  savo patirties kraitelę. Gėlės, vabaliukai, drugeliai susukti iš įvairiaspalvių popieriaus juostelių suranda savo vietą , komponuojant paveikslus. Paprasta, bet ne paprasta... Kvilingo subtilus grožis pakerėjo visas tikrai. Kvilingo technika galima dekoruoti atvirutes, paveikslus, puošti dovanas, komponuoti interjero puošmenas ir ten, kur Jus fantazija nuves...
Bibliotekoje ir toliau bus gilinamasi į meno paslaptis, dalijamasi patirtimi, kuriant grožį bei atrandant džiaugsmą kūryboje.

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius