Bibliotekininkai - ES projekto „Europa tavo lėkštėje“ finalinio renginio dalyviai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Bendra nuotrauka

Panevėžio rajono savivaldybės Raguvos bibliotekos darbuotojos Vida Gailiušytė ir Eglė Bartusevičiūtė spalio 25-26 d. dalyvavo ES programos „Veiklus jaunimas” projekto „Europa tavo lėkštėje” finaliniame renginyje sostinėje.

Panevėžio rajono savivaldybės Raguvos bibliotekos darbuotojos Vida Gailiušytė ir Eglė Bartusevičiūtė spalio 25-26 d. dalyvavo ES programos „Veiklus jaunimas” projekto „Europa tavo lėkštėje” finaliniame renginyje sostinėje. Atstovaudamos „Eurodesk Lietuva“ tinklą  Panevėžio regione, į šią veiklą įtraukė daug jaunimo. Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos organizavo sesijas jaunimui apie Europos Sąjungos piliečių teises ir jaunų žmonių galimybes, o į baigiamąjį renginį Vilniuje buvo atrinkti patys aktyviausi sesijų dalyviai - Samanta Kanovalovaitė ir Toma Andrulytė.
Iš visos Lietuvos suvažiavę dalyviai, dirbdami grupėse, turėjo išskirtinę galimybę sužinoti apie Europos Parlamento informacijos biuro Lietuvoje kampaniją „Veik. Spręsk. Paveik“, „AIESEC Lietuva“ organizaciją, Europos savanorių tarnybą, „Level up“ projektą ir įgyti praktinių žinių apie Europos jaunimo kortelę, kaip „parduoti“ savo idėją, studijas užsienyje, savanorystės naudą, turėjo galimybę pabendrauti su Europos Savanorių tarnybos savanore iš Prancūzijos, paklausyti jos pasakojimų, problemų, su kuriomis ji susiduria būdama svetimoje šalyje. Laisvalaikis taip pat nenuėjo veltui – jaunuoliai pamatė daug įžymių Vilniaus vietų, vakare neformaliai bendravo vieni su kitais ir atskleidė savo žinias protų mūšyje. Aplankė Vilniaus universitetą, Europos namus bei tobulino žinias ir įgūdžius interaktyviose sesijose.
Antrą susitikimo dieną Vilniaus dailiųjų amatų asociacijoje jaunuoliai, pasitelkę fantaziją, vaizdavo savo įsivaizduojamą Europą tikrose lėkštėse, vyko lėkščių dekoravimas.   Susitikimas baigėsi projekto bendra nuotrauka, dalyvaujant jaunimui iš trylikos Lietuvos miestų.

Vyresn. bibliotekininkė Vida Gailiušytė
Raguvos biblioteka

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius