Rudens mozaika Gustonių bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:28 Renginio akimirka

Ruduo – tai metų laikas, kai gamta žėri įvairiausiomis spalvomis. Gustonių bibliotekoje nuolat vyksta pažintiniai kūrybiniai užsiėmimai, naudojant įvairias gamtines medžiagas.

Spalio pradžioje į rudens šventę bibliotekoje mažuosius gustoniečius ir jų mamytes kvietė Gabrielė (5 kl.) ir Dominykas (4 kl.) Radišauskai, skaitydami V. Palčinskaites eiles apie rudenėlį.Bemindami mįsles, dalyviai rado žaismingą atsakymą mįslei , kad„obuolys, tai – kirmėliuko būstas“.  Visi nusprendė kartu sukurti  kirmėliuką, vardu Gustis ir apgyvendinti  Gustonyse, vaikų žaidimų aikštelėje.
Į kūrybinį darbą įsijungė vaikai  ir jų mamos. Iš vaisių, daržovių bei įvairių  gamtinių  medžiagų dėliojo kirmėliuką Gustį, derino spalvas, formas. Ypač išraiškingai sukurta kirmėliuko galva su ilgomis jutimo antenomis, ryškiomis akutėmis iš putino uogų ir smagia šypsenėle. Žaidimų aikštelėje dar ilgai vaikai džiaugsis kūrybiniu darbeliu.
Šventės metu visų vaikų ir mamyčių nuotaikos buvo pačios spalvingiausios ir gražiausios, tad visi skanavome bibliotekininkės iškeptą obuolių pyragą  „Rudens mozaika“.
Pakiliai nusiteikę nusprendėme, kad rudenėlį pasveikinome tinkamai, o panašias šventes rengsime ir kitais metais.

Vyresn. bibliotekininkė Regina Masiokienė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius