Kūrybinės kino dirbtuvės Vadokliuose

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Kino kūrimas Vadokliuose

Vadoklių biblioteka, atsiliepusi į Panevėžio kino centro „Garsas“ kvietimą dalyvauti scenarijaus kūrimo projekte  „Mažosios legendos“,  laimėjo 5 dienų kino dirbtuves su profesionaliais kino kūrėjais.

Vadoklių biblioteka, atsiliepusi į Panevėžio kino centro „Garsas“ kvietimą dalyvauti scenarijaus kūrimo projekte  „Mažosios legendos“,  laimėjo 5 dienų kino dirbtuves su profesionaliais kino kūrėjais. Joanos Burokienės scenarijus apie Vadoklių miestelio istoriją, žymius žmones, praeities įvykius atitiko visus projekto reikalavimus. Scenarijaus idėja buvo  unikali, neparemta jokiu kitu kūriniu.
Vadoklių biblioteka,  atvykus kūrybinei grupei,  visą savaitę  buvo tapusi tikra kino kūrimo laboratorija. Buvo sudarytos sąlygos bibliotekos lankytojams pažinti ir patirti filmo kūrimo kūrybinį procesą. Į Vadoklių biblioteką atvyko Andrius Paškevičius, Dainius Mekas, Laura Skaburskė ir Toma Kulbytė. Visi dalyviai režisieriaus Andriaus Paškevičiaus buvo supažindinti su kino kūrimo pagrindais, kino istorija, skirtingomis jos technikomis, įvairiomis su kinu susijusiomis profesijomis, buvo galima išbandyti visus filmo kūrimo etapus. Dainius Mekas visiems padėjo  praktiškai susipažinti su filmavimo technika
Kurdami savo kino filmą vaikai ir suaugę prisiėmė tą pačią atsakomybę, susidūrė su tais pačiais sunkumais kaip ir tikrame kine. Aktyviai dalyvaudami susipažino su pagrindiniais kino kalbos elementais ir išmoko juos atpažinti kine. Kordinatorės Laura Skaburskė ir Toma Kulbytė padėjo patarimais.
Pasibaigus kino kūrybinėms dirbtuvėms bibliotekoje įvyko vieša per užsiėmimus sukurto filmo „Vadoklių vaiduokliai“ peržiūra – aptarimas. Kordinatorė Toma Kulbytė pažadėjo visiems  dirbtuvių dalyviams padovanoti DVD su įrašytu kino dirbtuvių filmu.

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius