Mobili akcija „Jaunimas juda Europos link“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Mobilios akcijos organizatorės ir savanoris iš Vokietijos Marius Seeck

Minėdama Europos dieną, Viešoji biblioteka kartu su rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatoriumi  V.Visockiu surengė jaunimo informavimo akciją Panevėžio rajone „Jaunimas juda Europos link“. Žaismingas autobusas su jaunimui skirta Europos informacijos atributika, žaidimais bei viktorinomis jau gegužės 8 d. pradėjo keliauti po Panevėžio rajoną.

Minėdama Europos dieną, Viešoji biblioteka kartu su rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatoriumi  V.Visockiu surengė jaunimo informavimo akciją Panevėžio rajone „Jaunimas juda Europos link“. Žaismingas autobusas su jaunimui skirta Europos informacijos atributika, žaidimais bei viktorinomis jau gegužės 8 d. pradėjo keliauti po Panevėžio rajoną. Susitikimai su jaunimu bei vietos bendruomene vyko  Ramygaloje, Krekenavoje, Naujamiestyje, Berčiūnuose. Akciją ruošė bei organizavo Velžio, Raguvos, Žibartonių bibliotekininkės, „Eurodesk Lietuva“ tinklo Panevėžio krašte atstovės - Žana Mamontova, Vida Gailiušytė, Agnė Bartusevičiūtė bei viešosios bibliotekos darbuotoja Ieva Vaitkutė. Kartu prisijungė ir bibliotekoje savanoriaujantys ES  savanoriai Marius Seeck ir Natia Meskhi.
Akcijos metu jaunimui buvo paruoštos dvi interaktyvios užduotys:  turėdami ES žemėlapį, moksleiviai turėjo priskirti ES šalių vėliavas prie jiems tinkančių valstybių. Ši užduotis sukėlė teigiamas emocijas jaunimui, visi prisidėjo prie šios užduoties vykdymo, vyko komandinis darbas. Įvykdę užduotį visi džiaugėsi savo žiniomis.  
Antroji užduotis buvo žinių įsisavinimas. Visi gavo balionus, prie kurių buvo prisegti teiginiai apie ES, Lietuvos pirmininkavimą ES bei EST (Europos savanorių tarnybą) .
Moksleiviai turėjo garsiai pristatyti savo teiginį.
Po šių interaktyvių užsiėmimų buvo dalinamos dovanos, taip pat daromos bendros nuotraukos prie vėliavomis bei plakatais išpuošto autobuso. Jaunimas taip pat noriai įsiamžino su EST savanoriais.
Surengta akcija „Europa juda Europos link”  buvo įgyvendinta sėkmingai ir suteikė Panevėžio rajono jaunimui papildomų žinių, kurios Lietuvos piliečiui yra tiesiog būtinos.

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius