Baigėsi aštuntieji Metų knygos rinkimai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 A. Šlepikas.Mano vardas - Marytė


Bene didžiausio metų knygos mylėtojų  renginio - Vilniaus Knygų mugės  -  dar kitaip vadinamos „Knygų atlaidais“ , išvakarėse jau aštuntą kartą buvo paskelbtos akcijos „Metų knygos rinkimai“ nugalėtojos.
Šiemet akcijoje „Metų knygos rinkimai“ buvo įvesta nauja kategorija „Poezijos knygos“. Skaitytojai buvo  kviečiami rinkti Metų knygas keturiose kategorijose: suaugusiųjų, poezijos, vaikų ir paauglių. Ekspertų komisijos atrinko aštuoniolika knygų: šešias knygas suaugusiesiems, po penkias poezijos ir vaikams skirtas knygas, paaugliams komisija pasiūlė tik dvi lietuvių autorių knygas, iš kurių skaitytojai kiekvienoje kategorijoje rinko Metų knygą.

Savo bibliotekoje skaitytojams siūlėme perskaičius knygą , nominuotą rinkimams,  parašyti atsiliepimą, pateikti savo nuomonę. Atsiliepimus eksponavome skelbimų lentoje. Taip su jais galėjo susipažinti kiti bibliotekos lankytojai.

Už labiausiai patikusią knygą visose keturiose – vaikų, paauglių, suaugusiųjų ir poezijos kategorijose buvo  galima balsuoti interneto svetainėse ar elektroniniu bei  paprastu paštu, adresuojant laišką Nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai. Daugiausia skaitytojų balsų surinkę knygų autoriai tradiciškai buvo apdovanoti 14-oje Vilniaus knygų mugėje 2013 metų vasario mėnesį. Taigi, šiemet geriausiomis Metų knygomis pripažintos:
suaugusiųjų kategorijoje – Alvydo Šlepiko romanas „Mano vardas – Marytė“ , kuriame jautriai pasakojama apie pokario metų vaikus – Rytprūsių vokiečių atžalas – keliavusius už Nemuno į Lietuvą tam, kad išgyventų,
poezijos kategorijoje – Rimvydo Stankevičiaus knyga „Ryšys su vadaviete“, poetinės trilogijos baigiamoji dalis,
paauglių kategorijoje – Kristinos Gudonytės knyga „Ida iš šešėlių sodo“, pasakojanti apie meilę ir amžinybę,
vaikų kategorijoje – Kęstučio Kasperavičiaus knyga „Sapnų katytė“. Tai pasaka apie nuostabius sapnus.
Akcijos tikslas - skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą, populiarinti skaitymą. Juk skaitantys žino daugiau...
Kviečiame domėtis, susipažinti, skaityti!

Akcijos organizatoriai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija.

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius