ES savanorių idėjos džiugina jaunuosius Velžio skaitytojus

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:27 Kartu su Natia vaikai kuria animaciją

Rajono viešojoje bibliotekoje dirbantys ES savanoriai Marius Seeck iš Vokietijos ir  Natia Mesxi iš Gruzijos savo sukurtą vaikų užimtumo skatinimo programėlę vasario mėnesį vykdė   Velžio bibliotekoje.

Savo rankdarbių programoje „Gulbių ežeras“  Marius Seeck kartu su vaikais iš paprasto spalvoto popieriaus sukūrė rankdarbių eksponatą, kuris liks ilgainiui Velžio bibliotekoje.
Savanorė Natia Mesxi vaikams pristatė senosios ir naujosios multiplikacijos kūrimosi istorijas, papasakojo, kaip buvo kuriami pirmi vaikų filmukai (juodai balti), kiek reikėjo įdarbio, kantrybės ir vaizduotis, kad vaikai galėtų pasidžiaugti 15-20 min. trukmės filmuku. Papasakojo kaip keitėsi multiplikacijos technologijos ir idėjos, kad filmukas taptu įdomesnis, spalvingesnis. Parodė 3D formato naujai sukurta filmuką „French toast“.
Visus pradžiugino bendras projektas „Draugystės apyrankės“, o jaunesnieji dalyviai kūrė savo svajonių pilį iš iš kartono ir plastilino. Pilyje galima atrasti ne tik nuostabią šviesiaplaukę princesę, tačiau ir pilį saugojantį didįjį drakoną kartu su ištikimai tarnaujančiomis gyvatėmis, papūga ir šunimis. Pilį nuo puolėjų saugo per pirmąją dieną paruoštas „Gulbių ežeras“.
Su šiomis programomis savanoriai keliaus po visas rajono bibliotekas ir džiugins mažuosius skaitytojus bendra kūrybine veikla.

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius