Draugystė su rašytoju Mariumi Marcinkevičiumi

Penktadienis, 15 lapkričio 2019 17:00 Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Mariaus Marcinkevičiaus glėbyje – trejų metų kūrybos derlius

Bibliotekoje lankėsi „Sivužo“ – geriausios 2018 metų knygos mažiausiems skaitytojams autorius – rašytojas Marius Marcinkevičius.

Autorių traukia ir žavi labai skirtingų charakterių ir išvaizdų personažų draugystė.  Tai kaip draugystė tarp dramblio Džeraldo ir pelytės Patricijos, tarp dangaus ir žvaigždės, tarp knygos ir bibliotekos...Todėl ir susitikime su vaikais rašytojui buvo lengva susidraugauti. Ypač kai skaitytojai tokie smalsūs ir nuoširdūs, kaip Panevėžio rajono Dembavos progimnazijos mokiniai.
Rašytojas prisipažįsta, kad namuose stalčiai tiesiog lūžta nuo pradėtų ir nebaigtų istorijų –  panašių į tas , kurios sugulė į vaikiškas knygeles: ,,Tolimoji karalystė‘‘, ,,Voro koja‘‘, ,,Draugystė ant straublio galo“, ,,Sivužas‘‘, ,,Maži eilėraščiai mažiems‘‘, ,,Atvirkštukai“ ir ,,Princesė“. Dažnai patys  įdomiausi personažai, tokie kaip iš „Sivužo“ knygelės, gimsta viduryje marių, kai sėdi valtyje ir vienoj pusėj leidžiasi saulė, o kitoj mėnulis kyla. Tada tu sėdi per vidurį, tarp dangaus ir žemės, tarp saulės ir mėnulio ir galvoji tas pasakas ar eilėraščius..
Aktorė Daiva Rudytė interaktyviai skaitė vaikams MariusMarcinkevičiaus kūrinius, mokė, kaip skaityti paveikslėlių knygas, parodė, kur slypi rašytojo eilėraščių deklamavimo smagumas. Susitikimą užpildė pasakojimai apie draugystę ir autoriaus nuotykius kelionėse. O taip gražiai susidraugavus, simboliškai visi apsikeitė ir draugystės apyrankėmis..
...kaip bet kuri istorija ar pasaka turi pradžią ir pabaigą, taip ir projektas „PaAugau su knyga: Maminukų akademijos edukacijos‘‘, šiemet keliauja jau į pabaigą.

Projektą iš dalies finansuoja  Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė.

Informaciją parengė L. Žukauskaitė