Gimtadienis baigėsi. Šventė tęsiasi.

Šeštadienis, 02 lapkričio 2019 18:40 Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Smagusis Pepės gimtadienis

Tęsiasi „Šiaurės šalių literatūros savaitė“, mininti asociacijos „Norden“ 100 metų jubiliejų, skirta šventėms šiaurėje. Kai dienos trumpėja ir darosi tamsu, smagu susiburti ir pajusti bendrystę su visais, tuo pačiu metu skaitančiais tą patį kūrinį.


Panevėžio lopšelio-darželio „Draugystė“ vaikai pirmadienio rytmetį, kaip ir jų bendraamžiai nuo Grenlandijos vakaruose iki Baltijos šalių rytuose daugybėje bibliotekų ir mokyklų, visi vienu metu klausėsi istorijos apie Pepės Ilgakojinės gimtadienį, sužinojo įdomių faktų apie jos autorę Astridą Lindgren.
Biblioteka laikinai virto virtuve, jaukiausia vieta Pepės Viloje Vilaitėje, į kurią buvo pakviesti gimtadienio svečiai.
Jaukiai pleveno žvakės, skimbčiojo Tomio ir Anikos Pepei padovanotos muzikinės dėžutės melodija, virpėjo Pepės Tomiui padovanota fleitos garsai. Kartu su Anika vaikai apžiūrėjo Pepės jai dovanotą drugelį-segę. Taip nejučia vaikai įsitraukė į gimtadienio linksmybes: gėrė arbatą su riestainiais, dalijo vieni kitiems menamas dovanas, matavosi Pepės batus, dekoravo ilgas kojines, bandė, kaip ir stipruolė Pepė, pakelti arklį. Žinoma, šventėje dalyvavo ir Pepės arklys bei beždžionėlė Ponas Nilsonas.
Namo vaikai išsinešė Pepės dovanas, gerą nuotaiką ir žadėjo dar sugrįžti...

Informaciją parengė V. Ambraškaitė