Dniepru per Ukrainą

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Paltanavičius, S. Dniepru per Ukrainą

Paltanavičius S. Dniepru per Ukrainą : [leidinys apie 2018 metų LRT projekto „Nacionalinė ekspedicija“kelionę Ukrainoje. – Kaunas : [Terra publica], [2019]. – iliustr.

Kaip atrasti Ukrainą, kurioje suokia sopilka ir skamba bandūra ir kurios istorijoje didelį vaidmenį atliko Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikmetis? Kur slypi šios šalies didybė? Kur tie keliai Juodosios jūros link ir  ir kodėl Ukrainoje taip garbinamas Vytautas? Visus šiuos atsakymus nacionalinės ekspedicijos dalyviai jau atrado – dabar laikas jums!
„Dniepru per Ukrainą“ – tai trečioji knyga, parengta pagal LRT televizijos projektą „Nacionalinė ekspedicija“.

Joje aprašomi ekspedicijos dalyvių – gamtininko, rašytojo Selemono Paltanavičiaus, istorijos profesoriaus Alfredo Bumblausko, žurnalisto, prodiuserio Edmundo Jakilaičio, žurnalistės, laidų vedėjos ir prodiuserės Editos Mildažytės, atlikėjo Gabrieliaus Liaudansko-Svaro, lenktynininko Benedikto Vanago bei kitų žymių Lietuvos žmonių įspūdžiai keliaujant Dniepru ir ieškant Lietuvos istorijos pėdsakų Ukrainoje. Knyga supažindina su LDK laikus menančia, sudėtinga, daug bendrumų turinčia Lietuvos ir Ukrainos istorija, įdomia šalies gamta ir nuoširdžiais žmonėmis.
Ukrainos dydį ir didybę gali suvokti tik pamatęs ją visą – nuo Karpatų kalnų iki Juodosios jūros. Šioje kelionėje – tiek istorijos, kultūros, gamtos objektų, tiek daug Lietuvai artimų žmonių, kad vis atrandi naujų vertybių. Keliaukite kartu su nacionaline ekspedicija ir visa tai patirkite patys!

Turinys